Könyvcserepontjait népszerűsíti legújabb kampányában a Bookline

Könyvcserepontjait népszerűsíti legújabb kampányában a Bookline
A Bookline 2021-ben indította el könyvcsereprogramját, a Lapozót, amelynek segítségével a könyvkereskedő elősegíti az olvasás élményének megosztását és nem utolsósorban a már nem használt kötetek újrahasznosítását. A Lapozók először Budapesten jelentek meg, de a pozitív fogadtatásnak köszönhetően idén már hét megyében, tíz helyszínen találkozhatunk velük. Szeptemberben és októberben országos kampánnyal népszerűsítik a kezdeményezést.

A Bookline Lapozó programjának őszi kampánya arra hívja fel a figyelmet, hogy a könyvcserepontok abban segítenek, hogy a már elolvasott könyveink egy fenntartható körforgásba kerüljenek, és az állandó csere révén új otthonra és új olvasókra találjanak. Az elmúlt egy év tapasztalatai szerint az olvasók és a szakma is pozitívan fogadta a kezdeményezést, ezt jól mutatja, hogy a Bookline becslései szerint eddig közel 10 000 könyv talált új gazdára, és 2021-ben a program bekerült a vállalatok fenntarthatósági kezdeményezéseit díjazó Doing Good CSR Award döntőjébe is.

Idén a kampány középpontjában két, a Bookline számára kiemelten fontos téma áll, a fenntarthatóság és az olvasásnépszerűsítés, ezért amellett, hogy a könyvkereskedő felhívja a figyelmet a tíz már működő Lapozóra, a könyvek által nyújtott élményekre helyezi a hangsúlyt. A kampány üzenete szerint Sosem tudhatod, hogy milyen világba csöppensz, abból a gondolatból ered, hogy a könyvcserepontok egyfajta kapuként vagy bejáratként szolgálhatnak új „világok”, történetek megismeréséhez. Ez a szimbolika jelenik meg a kampány kreatívjain, középpontjában az olvasóval, aki a könyvcsereponton átlépve varázslatos világgal találkozik.

A Bookline bízik abban, hogy a Lapozók olyan közösségi helyekké válnak a városok életében, ahol az olvasók találkoznak, könyvélményeikkel pedig inspirálják egymást. A könyvcserepontok hosszú távú fenntartása érdekében pedig csupán annyit kell tennünk, hogy minden kiválasztott és hazavitt kötet helyére beteszünk egy már kiolvasott példányt a saját könyvtárunkból.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Bookline, könyv