Kiterjesztett valóság alapú novellákat olvashatunk a buszmegállókban

Kiterjesztett valóság alapú novellákat olvashatunk a buszmegállókban
A JCDecaux novellapályázatának húsz nyertes alkotása mostantól élőben is megtekinthető a budapesti busz- és villamosmegállókban, a plakátok pedig izgalmas AR-kiterjesztéssel kelnek életre. Köztük található a pályázat frissen kihirdetett közönségdíjasa is: a szavazók a szakmai zsűrihez hasonlóan szintén F. Tóth Gergely novelláját ítélték a legjobbnak.

Mostantól személyesen is találkozhatnak a tömegközlekedéssel utazók az Álljon meg egy novellára! nyertes írásaival, melyeket a legforgalmasabb budapesti busz- és villamosmegállókban publikál a JCDecaux - írja a Márkamonitor. A novellák idén először Augmented Reality (AR) kiterjesztést kapnak és egy QR-kód segítségével önálló életre kelnek a virtuális térben. Azok a járókelők, akik a telefonjuk segítségével beolvassák a plakátokon található QR-kódot, különböző szavakat láthatnak majd kiemelkedni a szövegből. Ha ezeket helyes sorrendben egymás mellé rendezik, akkor megfejtésként egy értelmes mondatot kapnak, ami kapcsolódik a novella tartalmához. Ha a felhasználó elfogadja a szabályzatot, akkor egyúttal egy játékban is részt vehet, melynek végén 3 db 30 ezer forintos Libri ajándékutalványt sorsol ki a JCDecaux.

A plakátok közt szerepel a közönségkedvenc is: F. Tóth Gergely Ha marad valami utánam című novellája már csak azért is különleges, mert korábban kiérdemelte a Grecsó Krisztián, Vecsei H Miklós és a Magyar Telekom zsűritagja által odaítélt fődíjat is. A szövegek emellett elérhetők online is a novellapályázat weboldalán, illetve podcast és YouTube-sorozat formájában is.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: novella