Kiakadtak a Gucci örökösök a családról készült filmen

Kiakadtak a Gucci örökösök a családról készült filmen
A Gucci család elítélte Ridley Scott róluk készült filmjét. Véleményük szerint a produkció rossz színben tünteti fel a családot és pontatlanul ábrázolja az eseményeket.

Ridley Scott Gucci családról szóló filmje nemrég került a mozikba, és bár nem aratott osztatlan sikert, a szereplőgárda és a fondorlatokkal teli történet mégis rengeteg nézőt vonzott. A megjelenést követően a Gucci család örökösei egy dühös hangvételű nyilatkozatban fejtették ki véleményüket – írja a 24.hu.

A közlemény szerint a film pontatlanul ábrázolja az eseményeket, a családtagokat rendkívül rossz színben tünteti fel, a főszereplőknek pedig olyan hozzáállást tulajdonít, ami sosem jellemezte őket.

„A produkció nem vette a fáradtságot, hogy konzultáljon az örökösökkel, mielőtt Aldo Guccit – aki harminc éven át volt a cég elnöke – és a család több tagját bűnözőként mutatja be, illetve olyanokként, akik tudatlanok és érzéketlenek az őket körülvevő világ dolgaira.”

Azzal sem értettek egyet, hogy a Maurizio Gucci megölése miatt elítélt Patrizia Guccit, akit Lady Gaga alakított a filmeben, úgy ábrázolták, mint az áldozatot, aki egy hímsoviniszta vállalati kultúrában próbál túlélni. Az örökösök szerint a Gucci cégben már a nyolcvanas években is több nő volt vezető pozícióban.

Patrizia Gucci egyébként már korábban megvádolta azzal a film rendezőjét, hogy a profit érdekében ellopta a család identitását. Ridley Scott akkor így reagált a vádakra:

„Emlékeztetnék mindenkit, hogy egy Guccit meggyilkoltak egy másikat pedig elítéltek adóelkerülésért, szóval ne jöjjön nekem senki azzal, hogy a profitra megyek. Amint ilyeneket teszel, a történeted közkinccsé válik.”

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!