Karikó Katalinról és a Covid-vakcinák fejlesztéséről készít sorozatot az HBO

Karikó Katalinról és a Covid-vakcinák fejlesztéséről készít sorozatot az HBO
Az HBO-n lesz látható a koronavírus elleni vakcinák fejlesztését bemutató sorozat, melyben tudósok, vezérigazgatók és politikusok szemszögéből ismerhetjük meg a történetet. Karikó Katalint is megszemélyesítik a sorozatban.

The First Shots lesz a címe annak az HBO-s sorozatnak, mely a Pfizer és Moderna COVID-19 elleni vakcinák fejlesztésének történetét mutatja be. A sorozat Brendan Borell újságíró azonos című könyve alapján készül. Producere pedig nem más, mint Adam McKay, az Utódlás executive producere, és a Ne nézz fel! rendezője – írta meg a 444.hu.

A könyv azokra a tudósokra, politikusokra és milliárdos cégvezetőkre fókuszál, akiknek kulcsszerepük volt a vakcinák kifejlesztésében és elosztásában. A szereplőválogatások állítólag már elkezdődtek. A színészek olyan valós személyek bőrébe bújnak majd, mint Karikó Katalin, Kizzmekia Corbett vagy Sarah Gilbert. De a történetben megjelenik Donald Trump elnök, Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója és Stéphane Bancel, a Moderna vezérigazgatója is.

A 444.hu szerint a sorozat várhatóan tudós nők és döntéshozó férfiak együttműködéseként, a kétpólusú politika és globális cégvilág harcaként mutatja majd be az oltóanyag kifejlesztését.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!