Karácsonykor egy igazi klasszikus mese tér vissza

Karácsonykor egy igazi klasszikus mese tér vissza
E. T. A. Hoffmann Diótörő és Egérkirály című klasszikus meséjével bővül a Libri díszkötet-sorozata. A méltán híres karácsonyi mese ünnepi kiadásával egy olyan történet kerül a karácsonyfa alá, ami nemcsak a gyerekek számára hozza el az ünnepek varázsát, de a szülők, nagyszülők is örömüket lelik majd benne.

A Libri az elmúlt évek során megjelent díszkötet-sorozatában több hasonlóan fontos és értékálló gyerekkönyvet mutatott be. Ilyen volt Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg és Charles Dickens Karácsonyi ének című műve, továbbá Hans Christian Andersen meséinek gyűjteménye is. Idén a könyvkereskedő visszanyúlt ehhez a hagyományhoz és E. T. A Hoffman 1816-ban megjelent, Diótörő és Egérkirály című könyvével bővítik ünnepi könyveik sorát.

A Diótörő a világirodalom egyik legismertebb alkotásaként számos feldolgozást, átiratot megélt. Készült belőle film, színdarab, de töretlen népszerűségét, ismertségét minden bizonnyal Csajkovszkij lenyűgöző balettjének köszönheti. Hoffman meséjének középpontjában a Kis Marika és egy vitézt mintázó, sérült diótörő áll, akit a kislány odaadó szeretettel megjavít. Éjjel aztán Diótörő és az üvegszekrényben lakó babasereg életre kel, és ezzel kezdetét veszi a kalandok sora, ahol főhősnőnk képzelete szárnyain, Diótörő kíséretében utazza be babaország csodálatos tájait.

A könyvhöz egyedi illusztrációk készültek, a kreatívok eddig még nem látott módon ábrázolják a történet karaktereit, klasszikus elemeit.

A kampány elemeivel a Libri üzleteinek kirakatában és bolttereiben, valamint bevásárlóközpontokban és más kültéri felületeken, továbbá lifestyle-médiumokban találkozhatnak majd az olvasók országszerte. Ezeket a felületeket a Libri Könyvesboltok online felületein megosztott tartalmak egészítik ki. Míg a könyvkereskedő közösségimédia-oldalain a Diótörővel kapcsolatos érdekességekkel, idézetekkel és játékokkal találkozhatnak az olvasók, addig a Libri Magazin felületén korának egyik legizgalmasabb írójáról, a könyvről és annak hátteréről tájékozódhatnak az olvasók.

A díszkötet november 1-től 10 000 Ft-os vásárlás esetén 899 Ft-ért érhető el a Libri könyvesboltokban és a libri.hu oldalon. Az ajánlat a készlet erejéig érvényes.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!