Kalandozz virtuálisan a Mozaik Múzeumtúrával!

Kalandozz virtuálisan a Mozaik Múzeumtúrával!
Virtuális kirándulás a múzeumok körül. Folytatjuk a 2020-ban elindított digitális rendezvénysorozatainkat, ezúttal Virtuális Roadshow állomások keretében. A következő hetekben 5 különböző tematikában ismerhetik meg a hazai és a határon túli magyar gyűjteménnyel rendelkező múzeumok és programpalettájuk sokszínűségét. Első tematikaként különböző művészeti alkotásokat és képviselőit mutatjuk be, a Művészet Világnapja alkalmából.

A jelenlegi helyzet nem teszi tehetővé, hogy meglátogassuk kedvenc múzeumjainkat, a bezártságot feldolgozni egyre nehezebb, ezért szeretnénk segíteni egy kis kellemes kulturális kikapcsolódással.

Virtuális rendezvényeink célja, hogy a diákoknak tanulási segítséget nyújtsunk, a múzeumbarátoknak enyhítsük a hiányát és mindenki megtudhassa, milyen színes is a hazai múzeumi világunk.

A következő hetekben még négy tematikával készülünk, ezek közül legközelebb az irodalmi múzeumokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Az első tematika a Művészet világnapjával kapcsolatos. A Művészet világnapjának célja, hogy segítse a művészet fejlődését, terjesztését bemutatva sokszínűségét. A jelenlegi ínséges idők még inkább igazolták, azok a művészeti szektorok, amiket alapvetőnek, természetesnek gondolunk az életünkben, mennyire is tudnak hiányozni, ha a megszokottól eltérően nehezebben vagy épp más formában érhetjük el.

Az első Roadshow állomásunk az alábbi link alatt érhető el: http://www.virtualismozaikmuzeumtura.hu/index.php?p=iskolai_napok&o=508

A kiállításokat, videókat a www.virtualismozaikmuzeumtura.hu weboldalon lehet megtekinteni, ahol az előző digitális rendezvényeink is elérhetőek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!