Jön a Heted7Dalok: a Bagossy Brothers és Balla Eszter is színpadra lép egy nagyszabású színpadi produkcióval

Jön a Heted7Dalok: a Bagossy Brothers és Balla Eszter is színpadra lép egy nagyszabású színpadi produkcióval
A színművész és rendező, Szabó Simon elképzelése alapján a magyar mesevilág kedvenc meséit a jelenleg legismertebb zenekarok és színművészek dolgozzák fel különböző miniprodukciók formájában, felidézve a mesék varázslatos bensőséges világát, ahol rengeteg bölcsesség, útmutatás és szórakozás rejlik.

Szeptember 30-án, a Magyar Népmese Napján jelentették be, hogy 2023. november 5-én Heted7 Dalok címmel nagyszabású színpadi előadást mutatnak be a Papp László Sportarénában. De hogyan is kell elképzelnünk ezt az ősbemutatót?

Gyermekkorunk kedvencei elevenednek meg

Az ötletgazdag rendező, Szabó Simon egy különleges elgondolással kereste meg hazánk legismertebb művészeit és barátait. A hívószó: újragondolva, különleges látványvilággal és zenés formában varázsolják színpadra a magyar mesevilág legszebb történeteit.

“Olyan emberek közreműködését kerestem, akik a saját komfortzónájukból kibillentve lelkesedni tudnak a feladatért, és a Magyar népmesék hallatán beindul a fantáziájuk. Vannak, akik már elkezdték, és kiválasztották a nekik legjobban tetsző mesét, de az érdemi munka a januári és februári időszakra várható. A egyedi családbarát produkciót filmes eszközökkel is rögzítjük, majd az ismert platformokon közzé tesszük, ezzel is támogatva és ápolva a kulturális hagyományokat, értékeket. A dalokat elküldjük a rádióknak, remélve, hogy akár slágerek is lehetnek belőlük. Később, az aktuális produkciók létrejöttét dokumentumfilmként is rögzítjük, illetve az adott mese történetét, eredetét, és értékeit meseszakértőnkkel is megbeszéljük. Ezek a felvételek oktatási célokat is szolgálnak, plusz információkat biztosítanak az érdeklődőknek” - árulta el a projekt kapcsán Szabó Simon, aki Guba Gábor és Borsányi Zsolt producerekkel, azaz a Green Stage Production alapítóival közösen dolgozik a show létrejöttén. Az előadás látványvilága szintén említésre méltó: a különböző miniprodukciók vizuális egyéniségét Emil Goodman álmodja meg.

A zenészek, és előadóművészek közösen, a rendező segítségével dolgoznak majd a kiválasztott, jól ismert meséken. A Bagossy Brothers Company örömmel mondott igent a felkérésre, hiszen úgy érezték, egy ilyen lehetőséggel új kapuk nyílnak meg a csapat számára.

“Zenekarunk az idei évben megvalósította egykori álmát, hogy a Papp László Sportarénában tarthasson egy nagyszabású saját koncertet. Közel tíz éven át dolgoztunk többek között azért, hogy munkásságunk eljusson idáig. Ezzel tulajdonképpen lezárul egy fejezet a zenekar életében, most pedig újabb kihívások, célok felé tartunk, amelyekbe szépen illeszkedik ez a projekt is. Örömmel mondtunk igent a felkérésre, és vágunk bele a munkába. A negyedik nagylemezünkön jelent meg az "A Királyném" című dal, melyben betétként már használtunk részletet a Magyar Népmesék hanganyagból. A dalban jól működik a modern elektronikus hangszerelés a mese-, illetve a dal szövegével. Van tehát egy kis tapasztalatunk a témában, a kedvencünk pedig a Csillagszemű juhász című mese, amelyet az említett dalba is beleszőttünk” - nyilatkozta a témában az együttes gitárosa, Tatár Attila, aki szerint az egyik legfontosabb, hogy ki tudjanak választani egy olyan mesét, melyet modernebb, zenés formában feldolgozva tovább adhassanak a közönségnek.

Balla Eszter több mint húsz éve ismeri Szabó Simont, és már régóta várta, hogy újra együtt dolgozzanak. A koncepciót, miszerint a legismertebb magyar zenekarokkal játszhat egészen különleges feladatnak érzi.

“Manapság, amikor ömlenek ránk a sebtiben kitalált semmitmondó mesék, egyre fontosabb, hogy visszanyúljunk a klasszikusokhoz. A kiválasztott mesék mindegyike önmagában is zseniális, de a zenekarok újra értelmezésében iszonyú vagány lesz pl. A három kismalacra csápolni. Zenés osztályban végeztem a Színművészeti Egyetemen, a zene szerves része az életemnek, ezért ha a zenekarok nekem is írnak énekelnivalót, attól nem ijednék meg, de ennyi ember előtt élőben fellépni, az már most megborzongat. Alig várom hogy átélhessem!”-mondta Balla Eszter.

A produkcióhoz folyamatosan csatlakoznak a legismertebb és legnépszerűbb hazai előadók. Addig is akikre számíthatunk,: Belga, Delov Jávor és a Random Trip, Beck Zoli (30y), Elek Feri, Sena és Dermot (Irie Maffia), Balla Ester, Bagossy Brothers Company, Vecsei H. Miklós, Sub Bass Monster, Mc Kemon (Irie Maffia), Mc Columbo (Irie Maffia, Brains), Boldizsár Ildikó (író, meseterapeuta), Szabó "Emil Goodman" András (vizuális alkotóművész).

A koncert szervezője a Green Stage Production iroda, melynek mottója:

"A Földünk védelme, és ezért tudatos célunk, minden általunk megrendezésre kerülő koncert, előadás megvalósításához szükséges energiafelhasználások adataiból kiszámíthassuk az adott események Ökológiai lábnyomát, ezen számítások eredményeként pedig annyi fát ültessünk hazánkban, amely ezt a keletkezett öko lábnyomot ellensúlyozni képes".

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!