Januárban indulhat a Facebook kriptavalutája

Januárban indulhat a Facebook kriptavalutája
A régóta lebegtetett Libra végre zöld utat kapott, azonban nem olyan lesz, mint amilyennek eddig mondták.

A Libra árfolyamát az USA dollárhoz rögzítik, ami bizonyos fokú stabilitást fog kölcsönözni neki szemben a notórius áringadozásairól is ismert nevesebb kriptovalutákkal, mint amilyen mondjuk a Bitcoin, vagy az Etherum.

A dollárhoz rögzített kriptovaluta azonban nem túl nagy újdonság, több ilyen is van már forgalomban és okkal nem nagyon hallani róluk az Egyesült Államok határain kívül, hiszen a külföldi hozzáférők számára rendre pluszköltségek merülhetnek fel.

A Libra eredeti koncepciójával ugye az volt a gond, hogy túlságosan kiszámíthatatlannak ígérkezett, az árfolyamrögzítéssel ezt a méregfogat sikerült kihúzni a projektből. A Libra megálmodói abban reménykednek, hogy a jogalkotókat is megbékélteti, akik általában aggódni szoktak olyankor, amikor egy nagy technológiai cég elkezd pénzügyi intézményként viselkedni.

(via Mashable)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Lóska Márton

Fiatal voltam és kellett a pénz, ezért relatíve korán beszálltam az internetes újságírásba, ami folyamatosan változott az évek alatt, ahogyan a net is (emlékeztek még a Facebook előtti időkre?!). Most …