Húsvétkor jön az új Sisi-sorozat az RTL Klubra

Húsvétkor jön az új Sisi-sorozat az RTL Klubra
Április 17-én és 18-án az RTL Klubon látható majd a hatrészes Sisi, az Erzsébet királyné, azaz Sisi életéről szóló vadonatúj történelmi sorozat.

A legendás magyar királyné szenvedélyes, rendkívüli életét feldolgozó történet majdnem hét évtizeddel a Romy Schneider főszereplésével készült klasszikus filmtrilógia után teljesen új megközelítésben, modern feldolgozásban kerül közönség elé húsvétkor az RTL Klub jóvoltából. A Dominique Devenport és Jannik Schümann főszereplésével készült sorozat őszintén és hitelesen mutatja be a szépséges osztrák császárné és magyar királyné életét, méghozzá Sisi legfőbb bizalmasai szemszögéből. Az olykor merész, a szexualitásra is nagy hangsúlyt fektető, ugyanakkor ízlésesen és igényesen tálalt történet jóvoltából a nézők betekintést kaphatnak a lenyűgöző uralkodói létbe, és egy sokrétű, elbűvölő királynét ismerhetnek meg.

Ugyanakkor az autentikus helyszíneken, lélegzetelállító díszletekben és jelmezekben forgatott vadonatúj német széria nemcsak Sisi életének szépségeit mutatja be, hanem egyedülálló módon, kendőzetlen őszinteséggel ábrázolja a bécsi udvar árnyoldalait, a 19. századi viszonyokhoz mérten modern asszonynak számító királyné küzdelmeit, az őt ért sorscsapásokat, valamint I. Ferenc Józseffel kötött házasságának nehézségeit is.

A szabadabb neveltetésben részesült hercegnő a kezdetekben nem is sejti, mi vár rá, amikor nővére helyett az ő kezét kéri meg az osztrák császár. A 15 éves Sisi szerelmi házasságot köt I. Ferenc Józseffel, de boldogsága hamar fogságnak ígérkezik, amikor bekerül a szigorú és merev etikettel rendelkező bécsi udvarba. Az uralkodói lét szöges ellentéte annak, ami Sisi lételeme: a szabadság és az önrendelkezés. A sorozat nézői tanúi lehetnek annak, ahogy a korabeli felfogáshoz képest modern, magabiztos és szabad fiatal hölgy harcol önazonosságáért és a szigorúan szabályozott udvari szokások ellen, és epizódról epizódra nyomon követhetik, ahogy politikai szerepvállalását követően, több sorscsapás ellenére Sisi valóságos ikonná és a közép-európai történelem jelentős alakjává válik.

A hatrészes sorozat első három epizódja április 17-én, húsvét vasárnap 18.50-től, a következő három epizód pedig húsvét hétfőn, szintén 18.50-től látható az RTL Klubon.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: RTL Klub, sorozat, Sisi