Hogyan éljük tudatosan az idei évet?

Hogyan éljük tudatosan az idei évet?
Az évtervezést érdemes lenne bevezetni az életünkbe, minden esztendőben. Hasznunkra válik kiértékelni a magánéletünk és hivatásunk sikerét is, és mérlegre tenni a két területet, mit valósítottunk meg a vágyaink szerint, és mi az, amit szeretnénk elérni belátható időn belül. Vicsápi Natália, önismereti tanító, változás nagykövet, a Nati Method alapítója elárulja, hogyan tehetjük idén még tudatosabbá a mindennapjainkat.

Elsősorban a családi eseményeket, ünnepeket érdemes elhelyeznünk a naptárunkba, hiszen ha a magánéletünk rendben van, az életünk minden területén harmónia alakul ki.

Az éves tervezés elemi része a családi események, kirándulások és személyes hobbik idejének beosztása is. Segítségünkre lehet a projektek és tevékenységek színekkel történő megkülönböztetése. Így könnyebben áttekinthető, mikor kell rákészülni valamilyen eseményre, feladatra.

Fel kell felfedeznünk, hogy a munkánk is fontos alkotórésze az életünknek, ezért érdemes ezt is megvizsgálni. Senki sem engedheti meg ugyanis magának, hogy munka nélkül élje a mindennapjait. Ennek következtében az első és a legfontosabb dolog, tudatosítanunk kellene azt, hogy a munkának nem szabadna egy kötelező dolognak lennie, hanem egy olyan tevékenységként tekintsünk rá, amin keresztül megnyilvánulunk, ugyanis mindannyian valami hivatással és küldetéssel születtünk ide, és ezt kellene megtalálni. Az embereknek két fő hozzáállása van ugyanis a munkájához: az egyik, aki tudja, miért végzi, miért lényeges számára, és a másik, aki csak anyagi okokból, kötelező módon viszonyul hozzá. Az arany középutat kellene meglelni, hogy teremtsük meg, amit szeretnénk elérni, miközben tanuljunk meg magunkra is figyelni.

"Én magam is nagyon aktív ember vagyok, nem szeretek lustálkodni, hanem alkotni és építkezni. Azt szoktam javasolni, hogyha valaki több projekttel foglalkozik, akkor üljön le, írja fel ezeket, és mindegyiknél tegye fel önmagának azt a kérdést, miért foglalkozik ezzel? Amikor kijön, melyiket teszi szívvel és örömmel, akkor arra próbáljon több időt szánni a következő időszakban. Minden olyan projektet pedig, ahol úgy érzi, hogy csak a negatív energia özönlik általa, azokat szépen lassan le kellene építeni. Tehát én azt tanácsolom, hogy tisztázni kell ezeket magunkban, és prioritást kell felállítani" - részletezte Vicsápi Natália, a Nati Method alapítója. Módszere arra ösztönöz, hogy legyünk tudatosak, és minőségibb életet hozzunk létre. Arra inspirálja az embereket, hogy megtalálják a bennük rejlő bölcsességet, hogy tisztában legyenek azzal, az élet egy gyönyörű játék, és a szenvedéseinken, kudarcainkon keresztül juthatunk el a tudatossághoz.

Az éves tervezés nyugalmat ad az életünkben, mivel letisztázzuk magunkban, mire számíthatunk az év során. Abban is támaszt nyújt, hogy meglássuk, mennyi mindenre vagyunk képesek egy év alatt. A fogadalmakat érdemes őszintén önmagunkba tekintve megtenni, nem a negatív érzéseinkből kiindulva. Az életünk szakaszain időnként érdemes átrágni magunkat, és az év tervezésekor szem előtt tartani a személyes célokat is.

"Az őszinte önvizsgálat segít meghatározni a lényeges szándékokat, és azt is, hogyan tervezzük meg az életünket. A tudatos hozzáállás arra is hatással van, hogy a gondolatainkat és cselekedeteinket harmóniába hozzuk, nyugalmat teremtsünk, és elégedetten éljük mindennapjainkat" - zárta a szakember.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!