Házhoz jön a japán mozi

Házhoz jön a japán mozi
Az összesen húsz országot érintő JFF PLUS Online Japán Filmfesztivál 2020. novemberében indult világkörüli útjára. Állomásai közt szerepelt Thaiföld, Ausztrália, Kanada, Észak-Amerika, Németország és Spanyolország is.

A szervezők szerint az idei az eddigi legnagyobb repertoárt felsorakoztató rendezvény a Japán Alapítvány történetében, ugyanis idén harminc japán filmet hoz el Magyarországra a JFF PLUS Online Japán Filmfesztivál, köztük a 2020-ban bemutatott Maeda Építőipari Vállalat - Fantázia Reklámosztály, valamint Az utolsó 30 perc című alkotások. Az utóbbi évek sikerfilmjei közt szerepel a kínálatban a Mielőtt a kávé kihűl és a Kis éji zene, valamint a japán irodalom szerelmesei is több könyvadaptációból szemezgethetnek (Yonosuke története, A nagy átkelés). Természetesen a japán filmipar egyik húzóágazatának számító animációban is bővelkedik a program, így a Production I.G. Stúdió és a megható stop-motion munkáiról ismert Yashiro Takeshi rövidfilmjei is elérhetőek lesznek.

A Japán Alapítvány Budapesti Iroda igazgató asszonya, Fujii Mami elmondta: „Nagy öröm számomra, hogy egyszerre 30 filmet is megoszthatunk a magyar közönséggel, melyeket eredeti nyelven, magyar felirattal tekinthetnek meg. Mivel az utazás lehetősége jelenleg korlátozott, szeretnénk a mozizás élményén keresztül közelebb hozni a felkelő nap országát. A fesztivál programjában megannyi elgondolkodtató, vagy épp kacagtató mű szerepel, mint például Az élet kulcsa, de vannak köztük a családi kötelék szépségét szívfacsaróan bemutató történetek is, mint a Mielőtt a kávé kihűl. Szívből remélem, hogy a különböző témák közt mindenki talál kedvére valót, és az otthon melegében jobban megismerhetik majd országom kultúráját.”

Key of Life

A fesztivál ideje alatt, 2021. február 26. és március 7. között a https://watch.jff.jpf.go.jp weboldalon minden nap három film lesz elérhető, amelyeket 24 órán keresztül akár többször is újranézhet a közönség, választható magyar vagy angol felirattal.

A Japán Alapítványt a japán kormány hozta létre azzal a céllal, hogy nemzetközi kulturális kapcsolatokat építsen ki és ápoljon világszerte. Az Alapítvány legfontosabb feladata, hogy terjessze a japán nyelvet és kultúrát és hogy elősegítse a népek közötti kölcsönös megértést.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: kultúra, mozi, Japán