Fődíjas lett az Anyáim története című dokumentumfilm

Fődíjas lett az Anyáim története című dokumentumfilm
2021. június 1-6 között rendezték meg a Crossing Europe Nemzetközi Filmfesztivált Linzben.

A fesztivál elhivatott az egyedi, kortárs, társadalmi témájú munkák bemutatása terén és évről évre hosszú, alapos válogatási folyamat eredményeként több mint 150 kiemelkedő szerzői játék- és dokumentumfilmet hív meg a programjába. A meghívott filmek döntő többsége korábban valamelyik A-kategóriás fesztivál programjában szerepelt.

Haragonics Sári és Dér Asia első egészestés dokumentumfilmje, az Anyáim története az egyik legnagyobb presztízsű dokumentumfilmes fesztiválon, a kanadai Hot Docs-on mutatkozott be 2020-ban és azóta számtalan felsztiválmeghívást kapott, vetítették többek között Szarajevóban, Minszkben, Taipei-ben, Thessalonikiben és a hazai BIDF-en is, ahol különdíjban részesült.

Most a linz-i Crossing Europe Nemzetközi Filmfesztivál dokumentumfilmes szekciójába kapott meghívást és az idei verseny Legjobb Dokumentumfilm díját nyerte el.

 

Az HBO GO-n március 11-e óta elérhető dokumentumfilm több nemzetközi fejlesztési programban is részt vett az elmúlt években: az Eurodoc régiós projektfejlesztő workshopján, a DunaDock programban, ahol elnyerte az IDF-East Doc Platform legjobb pitchének járó díjat, a ZagrebDox Pro-n pedig az HBO Adria díjat. Ezek mellett szerepelt, az East European Forum és a Verzio DocLab workshopján, valamint a Sarajevo Docu Rough Cut Boutique utómunka workshopon ahol szintén a díjazottak között volt . Az Anyáim története producere László Sára és Gerő Marcell (Campfilm), koproducere Szakonyi Noémi Veronika (Match Frame Productions), executive producerei Hanka Kastelicová és Závorszky Anna (HBO Europe), vágója Erdélyi Flóra. A film a Campfilm (A létezés eufóriája, Visszatérés Epipóba, Káin gyermekei) gyártásában  az HBO Europe koprodukciójában készült a Match Frame Productions közreműködésével. Az Anyáim története utómunkálatait a Sundance Institute Documentary Film Program támogatta.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: dokumentumfilm, HBO