Fiatal színészek munkássága is reflektorfénybe kerül a hamarosan induló Friss Húson

Fiatal színészek munkássága is reflektorfénybe kerül a hamarosan induló Friss Húson
Az idei Friss Hús hazai versenyfilmjeit és további programjait a szervezők a következő hetekben jelentik majd be. A nemzetközi versenyfilmek teljes listája a Filmek menüpontban böngészhető.

Erős nemzetközi mezőnnyel, új helyszínen, a Puskin Moziban rendezik meg június 1-7. között a XI. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált - írja a kreativ.hu.

A fesztivál – a magyar és a nemzetközi versenyprogram mellett – a legjobb lengyel rövidfilmeket is bemutatja és a Friss Csillag nevű programjának révén fiatal színészek – Tóth Zsófia és Babinchak Atanáz – munkássága is reflektorfénybe kerül.

Új utakon

A nemzetközi rövidfilmes válogatásban új utakon indulnak el a filmbeli hősök – például három turista asszonyság vagy a kamionosokkal incselkedő és gyakran pórul járó fiatal életművész. A Friss Hús egyik legkülönlegesebb blokkjába két animációs film is befért, köztük a magyar közreműködéssel készült, Velencét és Sundance-t is megjárt Christopher at the Sea.

Anyák és Apák

Hét ország hat filmje anyákról és apákról mesél. A szekció filmjeit egyedi felállások, meglepő helyzetek és fordulatok jellemzik. Pedig néha csak annyi történik, hogy cseresznyét szednek (Cherries) vagy az űrbe utaznak hőseink (a Cannes-ban debütált Sideral). E blokkban egy szürreális autóversenyre kalauzoló, Oscar-jelölt (Ice Merchants) fekete komédiát is bemutatnak. Különös családi összefogással készült az animációs film: stop-motion részleteit a rendező apja animálta még a szovjet éra alatt Észtországban.

Nem elsőrandis filmek

Ennek a blokknak a filmjeit összeszokott párosoknak ajánlják a Friss Hús szervezői. Öt rövidfilm, amelyek között idei Berlinale-n debütáló animáció (Eeva) is helyet kapott, és igen, tényleg lesznek meztelen férfiak az erdőben (Naked Man in the Woods)! A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Friss Hús, film