Fiatal művészek idézik meg az elveszett órát

Fiatal művészek idézik meg az elveszett órát
Az óraátállítás sokak számára fárasztó nehézség, amely felforgatja a napi rutint, de egy kis kreativitással ebben a több mint százéves hagyományban is felfedezhetők különleges pillanatok. Március 27-én hajnalban elkezdődött a nyári időszámítás, az éjszakában eltűnő egy óra azonban nem veszett el nyomtalanul. A Samsung hazai fotósokkal és filmesekkel együttműködve örökítette meg a kieső órát a Galaxy S22 különleges kamerájával. A fiatal művészek Szombat Éva, fotóművész és Pálfi György, rendező mentorálása mellett egészen sajátos hangulatokat idéznek meg abból az órából, amely soha nem is létezett.

A Samsung Galaxy S22 készülékek Nightography, éjszakai felvételek funkciójával a legsötétebb órákban is kiváló fotók és videók készíthetők. A 23 százalékkal nagyobb szenzornak és az új, adaptív pixelszenzornak köszönhetően a kamera több fényt képes összegyűjteni, így részletesebb, élénkebb képek készíthetők éjszaka vagy gyenge megvilágítás mellett is . Hogyan teljesít a kamera egy nem létező órában? Erre a kérdésre keresték a választ azok a fiatal, tehetséges alkotók, akiknek a Samsung lehetőséget adott, hogy megmutassák a saját elképzeléseiket az elveszett óráról. A vállalat a Galaxy S22 szériával ismét olyan eszközöket ad a művészek kezébe, amelyekkel kifejezhetik a kreativitásukat és könnyen megoszthatják az alkotásaikat a közönségükkel.

A fotósok a Nightography, éjszakai felvételekkel és a Professzionális kamera beállításaival olyan sejtelmes, misztikus jeleneteket mutatnak meg a hazai éjszakából, amelyeket korábban talán senki sem láthatott. Szombat Éva, Capa-nagydíjas fotóművész és csapata, Bede Kincső, Gajewszky Anna, Legát Anna Franciska, Szigligeti Balázs és Takács Márton a fények és árnyékok játékára, a különleges karakterekre és a szokatlan terekre volt kíváncsi az elveszett órában. Az alkotók egyéniségét és személyes inspirációit tükröző képekről visszaköszönnek ismerős, de sosem látott városlakók, Budapest építészete egy teljesen új megvilágításban, a egy Frankel Leó úti bisztró szürrealisztikus vendégei és a természeti környezet zavartalan éjszakai nyugalma.

“Izgalmas volt a Samsung csúcsmobiljával fotózni, nagyon sok mindent sikerült belesűríteni a segítségével abba az elveszett órába, amiből mindannyian kiindultunk. A hangulatot közösen találtuk ki, de mindenkit másképp ihletett meg ennek az eltűnt időnek a gondolata, és a végeredmények is nagyon különbözőek lettek. Szerencsére a Galaxy S22 Ultra minden alkotói igénynek meg tudott felelni, egy éjszakai dunai látképtől kezdve szürreális jeleneteken és csendéleteken át egy vurstli részletgazdag forgatagáig.” – mondta el Szombat Éva.

„Olyan volt a „nemlétező órában” forgatni, mintha egy misztikus világban: egy David Lynch filmben, vagy egy Black Mirror vagy Twilight Zone epizódban jártunk volna. A Galaxy S22-vel az operatőreink megörökítették, hogy milyen ebben a nem létező órában Budapest. Amikor valami van – és még sincs. Budapest aznap éjjel ezt adta.” – tette hozzá Pálfi György, Balázs Béla-díjas rendező, az operatőrök mentora.

A mozgóképes anyagokat három fiatal művész, Császár Dani, Fecske Flóra és Jecs Viktor készítették, Pálfi György vezetésével. A filmesek is teljes szabadságot kaptak és külön-külön vették fel az elveszett óra jeleneteit a Galaxy S22 Ultrával, ezekből állt össze a látványos film. A közös zenére felfűzött alkotásban egyaránt megjelenik a különleges pillanat varázslata, a grandiózus, kihalt terek hajnali pompája vagy éppen az éjszaka különös fényei és árnyékai. A lenyűgöző felvételekhez a Galaxy S22 készülékek legokosabb funkcióit használták az alkotók, a szereplők mozgását követő Automatikus kameraigazítástól, egészen a Digitális videóképstabilizátorig.

„Nagyon örülünk, hogy újra fiatal magyar művészekkel dolgozhatunk együtt és közösen megmutathatjuk, milyen kreatív megoldásokra ad lehetőséget a technológia – mondta el Samu Zsófia, a Samsung Magyarország kommunikációs vezetője. – A jövő tehetségei megmutatták, mi minden férhet bele egy elveszett órába, a Galaxy S22 széria Nightography, éjszakai felvételek funkciója pedig tökéletes társuk volt ebben. Nagyszerű volt látni, milyen sokféle, egyedi látásmód kifejezéséhez járultak hozzá a készülékeink.”

Az elveszett óra képei és a rövidfilm elérhetők a https://www.samsung.com/hu/explore/photography/capturing-the-night-galaxy-s22-nightography/ weboldalon.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Samsung, fotózás