Felolvasás és kiállításmegnyitó a Cervantes Intézetben: Nők a diplomáciában

Felolvasás és kiállításmegnyitó a Cervantes Intézetben: Nők a diplomáciában
Nőnap alkalmából A nők és a diplomácia címmel rendez közös eseményt a budapesti Cervantes Intézet és a Chilei Köztársaság magyarországi Nagykövetsége március 7-én 18 órától a Cervantes Intézetben. A program célja, hogy fókuszba helyezzék a nők vezetői képességeit, és elismerjék a diplomácia területén elért eredményeiket. Az estet Gabriela Mistral versrészleteinek dramatizált felolvasása nyitja, amit a Nők a diplomáciában című könyv alapján készült virtuális fotókiállítás megnyitója követ.

A diplomáciát világszerte javarészt a férfiak irányítják, és gyakran az általuk kijelölt mintákhoz igazítjuk az elvárásokat. A történelem során azonban a nők is jelentős mértékben hozzájárultak a nemzetközi kapcsolatok előmozdításához. A fenntartható jövő biztosításához szükséges változások előmozdítása szempontjából is kiemelkedően fontos, hogy a nők – a nemek közötti egyenlőség elvének jegyében – a döntéshozatal valamennyi szintjén képviseltessék magukat. A nők részvétele gazdagabbá teszi a politikai folyamatokon belüli kezdeményezéseket. Nekik köszönhetően befogadóbb jellegű döntések születhetnek, és körültekintőbb megoldások valósulhatnak meg.

A „Nők és a diplomácia” című virtuális kiállításon elmerülhetünk a nők külpolitikában betöltött szerepének múltjában és jelenében, miközben rátekinthetünk arra, milyen nagy hatást gyakoroltak az inkluzív demokrácia előmozdítása terén. Yohana Yara színésznő felolvasóestjén Gabriela Mistral verseit hallgathatjuk meg, aki 1933-ban Spanyolországban volt chilei konzul, valamint megismerhetjük Mistral a világtörténelem egy viharos időszakában betöltött szerepét. A rendezvény zárásaként borkostóló várja a vendégeket.

További információ: https://cultura.cervantes.es/budapest/hu/Mujer-y-diplomacia/167248

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!