Fel tudsz támadni a Facebookon?

A Facebook magyarázkodni kényszerült, miután egy nagyon is élő felhasználóját holttá nyilvánította...

A Buzzfeed számolt be arról, hogy "Hogyan öld meg a barátodat két egyszerű lépéssel?" A cikket nem fordítjuk le nektek, mert nem szeretnénk ötleteket adni arra, hogy toljatok ki az ismerőseitekkel...

A Facebook az elhunytak hozzátartozóinak, ismerőseinek kérésére "memorized", azaz inaktív állapotba teheti a kívánt profilt. Ehhez csak egy formanyomtatványt kell kitölteni, és csatolni kell egy dokumentumot, amely bizonyítja a halálesetet.  
A Buzzfeed ezt próbálta ki, kitöltötték a kollégájukról a lapot, és csatolták hozzá egy 50 évvel idősebb, majdnem azonos nevű elhunyt dokumentumait. A felhasználó profilját ez alapján azonnal "archiválták". A szerkesztőségben azt is kipróbálták, hogy tudják visszaszerezni a letiltott profilt. Csupán 3 nap és több levél elküldése kellett hozzá (no persze az is, hogy az internetes média világgá kürtölte a Facebook folyamatainak bizonytalanságát), és a felhasználó visszakapta a fiókját.
A Facebook közleményben ismerte el, hogy a folyamatot tovább kell fejleszteniük, hogy a rosszindulatú bejelentéseket hatékonyabban tudják kiszűrni. Te ugye sosem nyúlnál ilyen eszközökhöz, hogy a barátaidat megtréfáld?

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Forgács Mariann

2010 óta csapatával az egyik első hazai social media ügynökségként segít eligazodni a közösségi kommunikáció folyamatosan változó világában. Az elmúlt évek szakmai tapasztalatának és a változatos …