Facebook: mostantól Te mondhatod meg, ki szólhat hozzá a posztodhoz!

Facebook: mostantól Te mondhatod meg, ki szólhat hozzá a posztodhoz!
A Facebook elkezdte engedélyezni a felhasználóknak, hogy meghatározhassák, kik kommentelhetnek a nyilvános posztjaikhoz.

CommentFilterNotification650

A Sociobits munkatársa, Sreedev Sharma fedezte fel az új funkciót nemrég a következő formában: a fenti képen látható ablak ugrott fel a státuszfrissítés mezője mellett ezzel a szöveggel:

„Tudtad, hogy a publikus posztokat bárki láthatja és lájkolhatja, nem csak azok, akiket ismersz? Mostantól van egy szűrő, amely limitálja, ki kommentelhet a publikus posztjaidhoz.”

Sharma szerint a „learn more”, azaz „tudj meg többet” gombra kattintás a felhasználót a Facebook „Help Center” ezen oldalára viszi, ahol elmagyarázzák, miként szabható meg az, hogy ki láthatja a nyilvános posztokat és ki írhat hozzászólásokat azokhoz – írja az AllFacebook.

Azt is hozzátette, hogy a „Követők” opció a bal oldali sávban már „Publikus bejegyzések” néven fut és a felhasználók itt változtathatnak a kommentjeik szűrésén egy almenüben.

PublicPostsMenu

Amikor bekapcsolják a szűrőt („filter on”), akkor értesítést kapnak arról, kik szólnak hozzá a posztjaikhoz és azok, akik nem követők vagy ismerősök, nem kapnak hozzáférést aktív komment gombokhoz.

SredeevSharmaStatusUpdate

Te találkoztál már ezzel a funkcióval?

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!