Facebook és Instagram ellenes tiltakozásba kezdett több celeb

Facebook és Instagram ellenes tiltakozásba kezdett több celeb
“Nem tudok csak ülni és csendben maradni, miközben ezek a platformok folytatják a gyűlölet, a propaganda és az álhírek terjesztését” – írta Kim Kardashian a Twitterén, majd bejelentette, hogy egy napig csendben marad, azaz bojkottálja az Instagram és a Facebook-fiókjait.

Az eredeti kezdeményezéshez, aminek a lényege, hogy felhívják a figyelmet, hogy a közösségi oldal nem tesz semmit a gyűlölet ellen, mert akkor csökken a haszna, több híresség is csatlakozott - írta a Marketingmorzsák. Többek között Kate Hudson és Sacha Baron Cohen is jelezte, hogy résztvesz a bojkottban.

Korábban pedig több nagy hirdető is jelezte, hogy nem költ addig a Facebookon, amíg szabadon áramlik a gyűlölet. Azt szeretnék elérni, hogy zárt csoportokban is jelölje meg a Facebook gyűlöletkeltő bejegyzéseket, nyilvános profilokon és oldalakon pedig tiltsa le őket. Az elemzések szerint a hirdetői bojkott ellenére is nőtt a Facebook bevétele, és nem valószínű, hogy a mostani, egy napos tüntetés ezen bármit is változtat.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!