Ezt posztold Facebookon karácsonykor!

Ezt posztold Facebookon karácsonykor!
Szeretnéd a legtöbbet kihozni a Facebook jelenlétedből az ünnepek alatt? Még nem késő javítani az eladásokon. Lássunk néhány tippet, amelyekkel egy utolsó lendületet adhatsz a karácsonyi marketingednek!

A Business2Community gyűjteményéből válogattunk:


1. Adj címet!

Az ilyen posztok könnyűek és hatékonyan működnek az ünnepi szezonban is. Nem bonyolult találni egy vicces vagy különös képet, ami ajándékokkal, karácsonyi menüvel, téli játékokkal kapcsolatos.

Találj ki egy díjat a legjobb címet adónak és ha akarod, terjeszd ki a játékot Instagramra is!

Itt egy példa a London Drugs oldaláról:

35bR9x-RB6-X7c62g1oRzXwaIaxOETQgluVyMzQA0PD6ajK0zlojK4JLG46QbVngHRReONWPQXQfcdzUH8gTABTEl2H3O0L1zceQRDw7wN7qyv6HvzwLizFyw

  • Használd gyerekek, állatok képeit és olyan felvételeket, amin megcsillan az ünnepi humor!
  • Az emberek imádnak nevetni az ünnepek alatt (is).
  • A felhasználók szeretnek megosztani, így a részvételre buzdító Facebook posztok különösen jól működnek az ünnepek idején.

2. Receptek

Az ünnepek a családról és…a kajálásról szólnak. Mutasd meg az üzleted személyesebb oldalát és oszd meg a kedvenc receptjeidet! Ne a céges üzeneteket közvetítsd, hanem használd a közösségi médiát idén karácsonykor arra, hogy emberi kommunikációt folytass!

Itt a Safeway példája:

nSezvQaQQwlhqj-gAfuBMwfi181zLAqXFk-FIIGU3EVSpqaF3vA0-rWDgT-wFbr6waN35TOERXA1fLcrHpo1aBWsffiALQrLTEF9isXCYzSEzYTocPVpYpPyow

  • Az ünnepi receptekkel remekül lehet elköteleződésre ösztönözni.
  • Gyakran váltanak ki kommenteket, ami kulcsfontosságú Facebookon.
  • Ha a márkádhoz nem illenek a receptek, akkor üsd meg ebben is a személyes hangnemet: „A főnök csinálja a legjobb almás-cseresznyés pitét! Itt a receptje!”

3. Nosztalgia

Az ünnepek alatt az emberek különösen hajlamosak a régi, szép időkre gondolni (amikor a gyerekek még nem iPhone-t kértek karácsonyra, hanem kisvonatot). Hozd vissza a „tegnap-év” nosztalgiáját inspiráló posztokkal!

A The Home Depot így csinálta:

U-jwS4w7HOOsuLHiwX0JUlpRkB6uIZ7lNIwn2KvZtB70GpHBdRABIZBu6uI_YTW7p6lkFLpha6_8q512-7UTpbKWDvwSdNVHVPfh85nJ3p8Uwhi20eD2PA3PhQ

  • Az ünnepekkor az emberek szeretik elővenni az emlékeiket.
  • A nosztalgia-orientált posztok beszélgetésre bátorítják őket.
  • A posztjaidat a megfelelő közönségnek célozd (idősebb generáció vs. a ’90-es években felnőttek)!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!