Ez most a Netflixen a legviccesebb sorozat!

Ez most a Netflixen a legviccesebb sorozat!
Charlie Brooker neve a Black Mirror című brit antológiasorozattal vált igazán széles körben ismertté, az író-producer a disztópikus, helyenként horrorba zajló sci-fi-történeteivel úgy állított görbe tükröt a modern társadalomnak, ahogy kevesen tudnak.

A szatíra műfaját illetően a szakember egyszerűen verhetetlennek tűnik, az ő fejéből pattant ki a szándékosan ostoba riporternő, Philomena Cunk karaktere is, aki 2013 óta fárasztja különböző televíziós produkciókban a nézők agyát - írja az index.hu.  A Diane Morgan által remekül hozott, kitalált műsorvezető szerencsétlenkedését mi is figyelemmel kísérhetjük, hiszen az eredetileg a BBC-n, január 31-én viszont a Netflixen is bemutatott, Philonema Cunk szerint a világ (Cunk on Earth) című, öt részből álló széria már Magyarországon is megtekinthető.

A Philomena Cunk szerint a világ az a fajta sorozat, melynek hiába nem éri el részenként a játékideje a 30 percet sem, mire a végére érünk, úgy érezzük, mintha önszántunkból raktuk volna be a fejünket a húsklopfoló alá, és aztán engedtük volna, hogy Marika néni pépesre verje vele a kobakunkat. A produkció tulajdonképpen a mockumentary vagy másképp fogalmazva az áldokumentarista műfaj legújabb gyöngyszeme, amelyben Philomena Cunk – kissé David Attenborough stílusát kiparodizálva – egészen a kezdetektől göngyölíti fel a Föld nevű bolygó történetét.

Amiért a Netflix szériája élményszámba megy, az az, hogy Diane Morgan azóta, hogy a balfék újságírót játssza, mennyire csúcsra járatta ezt a kitalált figurát. Philomena Cunk ugyanolyan szenvtelenül magyaráz az első barlangrajzokról, amiket mellesleg szarnak nevez, mint amilyen fapofával kérdez óriási baromságokat a műsorba meghívott tudósoktól, archeológusoktól és kutatóprofesszoroktól.

Állítólag az interjúalanyokat a készítők figyelmeztetik, hogy itt egy szatirikus műsor készül, számunkra azonban egyáltalán nem egyértelmű, hogy mennyire avatják be ténylegesen a dologba a nagy koponyákat. Tekintve, hogy sűrűn tűnik úgy, hogy a hülye kérdések hallatán méregbe jönnek, nagyon csodálkoznak, vagy éppen a műsorvezető helyett is majd elsüllyednek szégyenükben a nyilatkozók. Tényleg nincs másik olyan műsor jelenleg a tévében, ahol olyan abszurd dolgok iránt érdeklődne a műsorvezető, mint hogy azért ilyen alakúak-e a piramisok, hogy a hajléktalanok ne tudjanak rajtuk aludni, vagy hogy az első ízben megrendezett olimpiákon a meztelen sportolókat cenzúrázták-e valahogy a szervezők, hogy ne lássa mindenki a segglyukukat. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Netflix, sorozat