Ez a legszórakoztatóbb sorozat, amit az HBO valaha csinált

Ez a legszórakoztatóbb sorozat, amit az HBO valaha csinált
A Fehér Lótusz új évadában Szicíliában járunk, és ezúttal is egy halálesettel indítunk. Valakinek az élettelen teste lebeg ugyanis a tengerben

Amikor az ember szétnéz a jelenlegi televíziós kínálatban, könnyen észre lehet venni egy ismétlődő tendenciát, csak úgy özönlenek ránk a minőségi drámasorozatok - írja az index.hu. Tudnánk sorolni napestig: Sárkányok háza, Sandman, Squid Game, The Last of Us, Better Call Saul, Stranger Things és így tovább. Bármelyiket választja az ember közülük, jó eséllyel nem fog csalódni, hiszen kompetens készítők, ügyes szereplőgárdával dolgozva, szinte biztosra mennek azzal, ahogy összerakják ezeket a produkciókat.

De hol vannak a jó komédiák? Azok, amelyek könnyeden szórakoztatnak, és bár megbújik bennük néhány tragikus sors, és fordulat, mégis végső soron arra mennek rá, hogy jókat vigyorogjunk a képernyő előtt?

Nem kell sokat agyalni rajta, mondunk rögtön egyet, A Fehér Lótusz a címe. Mike White dramedyje, amely az HBO saját gyártása, 2021 nyarán mutatkozott be az első hat részével, és eredetileg a csatorna azt tervezte, hogy ott lesz a vége a mókának. Talán még az HBO-nál sem számítottak rá, hogy pont egy murder mysterybe csomagolt nyaralós széria fog ekkorát durranni. Márpedig A Fehér Lótusz nagyot szólt, a magas nézettsége mellett kritikuskedvenc lett. A Survivort versenyzőként megjárt, egyedi stílusáról ismert – ő készítette az Enlightenedet is az HBO-nak – White-ot pedig kisvártatva megkérte a csatorna, hogy ugyan csináljon már egy folytatást. A Fehér Lótusz második évada a Hawaiin játszódó első etaphoz hasonlóan néhány nyaraló amerikairól szól, akik flegmák, gazdagok, jellemhibáik viszont nekik is vannak, így a nagy pofon a többségüknek elkerülhetetlen. Mi meg közben alig győzzük magunkba tömni a popcornt.

A Fehér Lótusz új évadában Szicíliában járunk, és ezúttal is egy halálesettel indítunk. Valakinek az élettelen teste lebeg ugyanis a tengerben, amelyet az új arcként debütáló Daphne (Meghann Fahy) vesz észre, aki a vakációja utolsó napján megy még be egyet lubickolni a hullámok közé. Ezt követően visszaugrunk az időben, és ahogy az első etapban, most is feltérképezzük, hogy milyen körülmények vezettek el addig az amúgy több áldozatot követelő tragédiáig.

A szereplőgárda valami frenetikus, teli van beteg arcokkal. Mondjuk ez szükséges is ehhez a sorozathoz, amely erős szatíra jelleget ölt, és fekete humorral nevettet. A már említett Daphnéról például kiderül, hogy nem az a szőke hercegkisasszony, akinek tűnik, hanem egy kikapós menyecske, aki ugyancsak csalfa férjével, Cameronnal (Theo James), na meg a fickó két barátjával, az egymás mellett rémesen unatkozó „szerelmespárral”, Harperrel (Aubrey Plaza) és kőgazdag urával, Ethannel (Will Sharpe) érkeztek az olasz szigetre. A cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: HBO, sorozat