Elkelt a Tumblr 1,1 milliárd dollárért

Elkelt a Tumblr 1,1 milliárd dollárért
Hétfőn hivatalosan is bejelentették, hogy a Yahoo felvásárolta a Tumblr-t. A tavalyi évben 13 millió dolláros nyereséget termelt a blogplatform, a tervezett 200 helyett.

A Yahoo egyik legnagyobb nyitása a fiatalok felé, hogy felvásárolta a 100 millió bloggert összefogó platformot. A Marissa Mayer vezette Yahoo komolyan a zsebébe nyúlt a vásárláshoz, ugyanis a készpénz és értékpapír állományának ötödét a vásárlásra költötte.

A Yahoo-t eredetileg a Stanford Egyetem két diákja, David Filo és Jerry Yang alapította 1994 januárjában. A cég az utóbbi években komolyan visszaszorult, a Google és a Facebook tündöklése komolyan kikezdte a cég felhasználói bázisát. A világ egyik legnagyobb internetes oldalának hírneve mostanra gyakorlatilag szinte teljesen megkopott. A stratégiailag jónak látszó döntéstől komoly felhasználószám bővülést várnak a cég vezetői.


A Google-től érkezett Mayer a mobilos tartalmak fejlesztésére koncentrál a cég megmentése érdekében. Márciusban már egy mobilos hírgyüjtő oldalt is felvásároltak, állítólag 30 millió dollárért.

A felvásárlást követő hivatalos közlemény sokatmondóan összegzi az üzletet: „A megállapodás és azon ígéretünk értelmében, hogy (a céget) nem fogjuk elszúrni, a Tumblr-t önálló vállalkozásként, függetlenül fogjuk működtetni”

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!