Elindult a Varázslatos Magyarország természetfotó pályázat

Elindult a Varázslatos Magyarország természetfotó pályázat
Rekord számú pályázóval és pályamunkával.

Az eddigi szakmai zsűri csapatához (Keleti Éva fotóművész, Daróczi Csaba természetfotós, hatszoros VM-bajnok, Szilágyi Attila és Suhayda László természetfotósok, Tóth Zsolt Marcell természetfilmes) idén csatlakozott a világhírű mélytengeri fotós és búvár, Laurent Ballesta, illetve a National Geographic Magyarország magazin főszerkesztője, ifj. Vitray Tamás is, aki saját kategóriát is indított „Kedvenc színünk: a sárga – National Geographic" címmel.

Legnagyobb örömünkre e nívós zsűri tagjaihoz a napokban nem más, mint Magyarország legsikeresebb természetfotósa, a világszinten is hatalmas elismertségnek örvendő Máté Bence is beszállt.

Bence számos rangos hazai és nemzetközi díj tulajdonosa, 2010-ben az Árnyjáték című képével elnyerte a természetfotózás Oscar-díjának tartott, „Az év természetfotósa 2010" (Wildlife Photographer of the Year) címet Londonban. A világverseny történetének ő az egyik legeredményesebb fotósa, képeit a magyar nagyközönség az óriási volumenű kültéri kiállításán is megtekinthette 2019-ben.

A természetfotós komoly szakmai szűrőt hoz be a VM pályázati képeinek zsűrizésébe. Ahogy ő maga fogalmaz: „Egy jó természetfotó technikailag tökéletes, újszerű, megismételhetetlen, és hitelesen tükrözi a mondanivalóját. Az állatok a fotós által okozott ingerekre saját, szabad akaratukból reagálnak."

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!