Egyetemi oldalt indít a Linkedin

Egyetemi oldalt indít a Linkedin
Meglepő lépésre szánta magát a 10 év alatt a csúcsra ért Linkedin. A Mashable szerint egyetemistáknak kínál network lehetőséget szeptembertől. Kérdés, hogy használják-e majd.

Minden egyetemista ismerősöm arról panaszkodik, hogy a teljesen használhatalan számára a Linkedin. Pedig ma már számos szakmában megkerülhetetlen kapcsolatépítés tekintetében az oldal. 

E Linkedin fejlesztői először a média tartalmakat erősítették, most pedig a fiatalabb generációt is szeretnék magukhoz vonzani. Azonban sem a design, sem a funkcionalitás nem segíti az elképzelést. A Linkedin ellenzői, az elmúlt évben történt radikális változások ellenére, továbbra is a legcsúnyább és a legzavarosabb közösségi oldalnak minősítik az oldalt.

A Linkedin tervezői sokak bosszúságára kivettek az utóbbi időben stámos olyan funkciót, amelyek a közösségépítést, csoport fejlesztést szolgálták. Nem lehet már eseményt létrehozni, a konkurens Facebook maradt egyedül alkalmas erre. A csoportokba már nem lehet RSS híreket becsatornázni, csak nagyon trükkösen, ezt is megszüntették.


Most persze a szakma kíváncsi, hogy miért is jutott eszébe a Linkedinnek az egyetemisták sorsa hirtelen. A valószínű ok az, hogy a fejvadászok paradicsomának tekintett oldal fiatalítani szeretné a felhasználói gárdáját. Az egyetemisták pedig jó célközönség lehetnek, hiszen közel vannak a munkaerőpiachoz. Az persze komoly kérdés hogy fogják bevonzani a fiatalokat, akik eddig egyáltalán nem érdeklődtek a szigorúan unkára használható közösségi oldal iránt.

A Mashable újságírója híradásában további részleteket is felfed, bár ő sem titkolja az új oldallal kapcsolatos aggályait.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!