Egy robotművésznő festményeiből készült kiállítás

Egy robotművésznő festményeiből készült kiállítás
Kiállítást rendeztek a világ első, mesterséges intelligenciát (MI) használó, ultrarealisztikus humanoid robotművésznő alkotásaiból –

Ai-Da festményeit az 59. Velencei Nemzetközi Művészeti Kiállításon, a Velencei Biennálén lehet megtekinteni a Biennálé-kertekben - írja a 24.hu az IFLScience nyomán.

Az Ugrás a metaverzumba című bemutatón azokat a képeket sorakoztatják fel, amelyeket a robot továbbfejlesztett festőkarjával készített.

A fókuszban négy portré áll, ezek közül egy egy önarckép.

A kiállításhoz olyan szobrok is tartoznak, amelyek az ókori egyiptomi túlvilágra, illetve a biotechnológia által elérendő örök élet iránti 21. századi megszállottságunkra reflektálnak. „Ez egy fontos pillanat az MI-művészet számára” – mondta Priya Khanchandani, a londoni Design Museum kurátori osztályának vezetője.

Ai-Da nevét a 19. századi angol matematikus- és írónő, Ada Lovelace után kapta. A robot a szemében lévő kamerák, valamint MI-algoritmusok segítségével alkot, és emberekkel működik együtt, hogy képeket és szobrokat készítsen. Ai-Da performanszművészként is tevékenykedik.

A robotművész kiállítása 2022. július 3-ig lesz látogatható. Ai-Da további alkotásai a hivatalos oldalán tekinthetőek meg.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: robot, Ai-Da