Egy kis közösségi médiatörténelem

Egy kis közösségi médiatörténelem
Az Eudemic elkészítette a social media történelmi áttekintését. Nem árt tudni, hogy az internetes őrületek mikor és milyen sorrendben születtek.

A fiatalok többsége nincs tisztában azzal, hogy létezett közösségi média a Facebook előtt is. Megjegyzésként, az iWiW (wiw) jóval megelőzte a korát, a Facebookot, sajnos úgy, hogy a világ nem tekintette a jövő ígéretének.

Visszatérve a forráshoz, bizonnyal kevesen ismerik az Arpanetet, vagy a Compuserve-t. Természetesen ez egy kisebb időutazás, 1969-ig, pedig minden ott kezdődött. Sok évvel azelőtt, hogy az első e-mail elindult volna a címzettnek, vagy zsebredughattuk volna a telefonunkat. Ebból a távlatból vizsgálva tényleg sok minden történelemnek látszik.

Az infografikán szereplő érthetetlen szavakért, nem vállalunk felelősséget. A helyes megfejtők sem kapnak ajándékot, ha kitalálják mi is az a BBS, IRC, Gopher, Usenet. Kellemes időutazást azoknak, akik végigélték ezeket a hősi időket és azoknak is, akik mindent készen kapnak a korai internetezők ajándékaként.

Kicsit szomorúan jegyzem meg, hogy csak egy hazai vonatkozású szolgáltatás került a térképre. :-(

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!