Dokumentumfilmet készít a Netflix a SpaceX civiles küldetéséről

Dokumentumfilmet készít a Netflix a SpaceX civiles küldetéséről
A Netflix egy ötrészes dokumentumfilm-sorozatot készít a SpaceX-szel közösen a cég első, civileket a világűrbe juttató küldetéséről. Az utolsó rész a start és a visszatérés közötti időszakot mutatja be.

Ha minden a tervek szerint alakul, szeptember 14-én indulhat útnak a SpaceX következő missziója, az Inspiration4, amivel először juttat civileket a világűrbe a cég. A történelmi utazást alaposan dokumentálják is - írja a hvg.hu.

A Netflix bejelentette, Countdown: The Inspiration4 Mission to Space címmel öt részes dokumentumfilm-sorozatot készít, amely "példátlan betekintést" nyújt az utazásba. Az első két részt szeptember 6-án lehet majd látni, amelyben az utazás szereplőit ismerhetjük meg.

Szeptember 13-án érkezik a második két epizód, amiben a hosszú hónapokon át tartó felkészülést láthatjuk. A startot a Netflix YouTube-csatornáján lehet majd figyelemmel kísérni, az utolsó rész pedig szeptember végén, a visszatérés után néhány nappal kerül majd adásba, ami az egész utazást mutatja be a visszatérésig. Vagyis az utolsó rész a start pillanatától kezdve egészen a landolásig készül, így szinte valós időben láthatjuk majd a történéseket.

A sorozatot Jason Hehir, a Michael Jordan - Az utolsó bajnokságig című dokumentumfilm-sorozat alkotója rendezi – írja az Entrepreneur.

Az utazásban négy ember vesz majd részt. A 38 éves Jared Isaacman, aki az egész projektet finanszírozza, a 29 éves Hayley Arceneaux orvosaszisztens, akinek sikerült legyőznie a csontrákot, a 41 éves Chris Sembroski, az amerikai légierő egykori tisztje, valamint a tanárként dolgozó 51 éves Sian Proctor.

A csapat a start után három napot tölt majd az űrben, majd visszatér a Földre.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!