Csinálj zenei videót a Facebook idővonaladból!

Csinálj zenei videót a Facebook idővonaladból!
A „Facehawk” nevű eszköz személyes zenei videót állít össze neked, amennyiben hozzáférést engedélyezel a Facebook fotóidhoz és állapotfrissítéseidhez.

„Minden egyes új dalban megpróbáljuk vizsgálni a technológia modern problémáit és azt a se vele, se nélküle kapcsolatot, amit fenntartunk vele” – magyarázta a projekt egyik tagja, Alan Wilkis a Mashable-nek.

A „Dangerous”, azaz Veszélyes című  dalt például ez az új és bizarr kukkolási folyamat inspirálta, amit mindannyian tapasztalunk az interneten – az ötlet, hogy képesek vagyunk mélyen belelesni mások életébe a Facebookon keresztül és ugyanakkor pedig minden egyes kattintásunkat anonim módon monitorozzák, nyomon követik és rögzítik” – tette hozzá Wilkis. „És bármilyen ártalmatlannak érezzük a mindennapi internethasználatot, van valami zavaró abban, ami a felszín alatt történik.”

Facehawk-Music-Video

Wilkis a Harvardon diplomázott és akkor járt egyetemre, amikor elindult a Facebook. Azt mondta, ő volt a közösségi háló 4132. felhasználója. Az interaktív videóval a magánélet hiányára akarja emlékeztetni az embereket, amely bajt maguk hozták a fejükre.

„A Facehawk provokatív, lenyűgöző és arra kényszerít, hogy véleményt mondj a személyes adataidról, amelyek olyan könnyen elérhetőek online” – mondta Wilkis.

A projekt másik tagja Rajeev Basu, aki szerint ez egy „vitatott és felforgató” projekt. Ő felelős az eszköz létrejöttéért, amely a Facebook HTML kódját alakítja grafikává, hogy létrejöhessen az animált videó.

„Azt használja fel, ami ma annyira mindennapossá vált az emberek életében – a Facebookot – és olyan keretbe helyezi, amilyenben még sosem látták azelőtt az emberek” – mondta Basu. „A célja, hogy megrendítő legyen és az emberek kényelmetlenül érezzék magukat tőle.”

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!