Carrie Bradshaw magyar hangja lesz az egyik fontos szereplője a közösségi finanszírozásból készülő rövidfilmnek

Carrie Bradshaw magyar hangja lesz az egyik fontos szereplője a közösségi finanszírozásból készülő rövidfilmnek
Többek között a Szex és New York Carrie Bradshaw-jának magyar hangja, Spilák Klára is fontos szerephez jut abban a rövid karakterdrámában, amit közösségi finanszírozásnak köszönhetően jövő év elején kezdhetnek el forgatni. A Melange rövidfilmben Spilák Klára mellett a fiatal színész tehetség, Tóth Károly, valamint a főként szinkronjairól ismert Szabó Máté is feltűnik. Bár a Melange-ról elsőre azt is hihetnénk, hogy egy kávéreklámról van szó, valójában a film egy markáns, humorral átszőtt karakterdráma.

A másfél éve indult online közösségi piactéren, a Brancson, rövid idő alatt a Melange-é már a harmadik sikeres filmes kampány. A "One More LIKE! közösségi játékfilmre a "social sex" útvesztőjéről" és "CSENDES ÉJ" mozifilmre korábban összesen 6 millió forintot költöttek a vásárlók, míg Králl Kevin író-rendező és Vasas Petra producer forgatókönyvének megfilmesítésére 1.5 millió forint gyűlt össze. Fontos tisztázni, hogy a támogatás nem adomány, a pénzükért különböző élménycsomagokat kaptak a vásárlók, akik így tulajdonképpen részesei lettek az alkotói folyamatnak, a film megszületésének.

Habár a kampány már elérte a kitűzött célt, néhány napig még lehetőség van arra, hogy az érdeklődök a kisfilm közreműködőjévé vagy executive producerévé válhassanak a Brancson keresztül.

A kisfilm a támogatás útján időközben magyar-szlovák koprodukcióvá vált, valamint a Filmnexus és az Origo Filmstúdió is segíti az alkotók munkáját.

"A Melange egy keserédes szerelmeslevél a férfilétről, az apaságról, és a filmek szeretetéről. Egy rövid, de hatásos tanulmány, amely egy férfi lelken keresztül boncolgatja gyerekkori álmokat és saját egoizmusunk megannyi kérdését. Akárcsak, mint korábbi filmjeink, ez az alkotás is az önmagunkra találással foglalkozik. Köszönjük, hogy velünk tartasz erre az útra, és bizalmat szavaztál nekünk”- mondta Králl Kevin, a film írója és rendezője. Az alkotópáros korábban animációs- dokumentumfilmjeikkel vált ismertté a filmes szakmában, Tükörkép című, a holokauszt témájával foglalkozó animációs filmjük nemrégiben vált elérhetővé a FILMIO oldalán.

A közösségi finanszírozásból befolyt összeget az alkotók elsősorban megbízható, kocsira rögzíthető állványokra és lámpákra, illetve olyan cinematic kamerákra szeretnék fordítani, amelyekkel izgalmasan és rugalmasan lehet játszani a szűkebb térben is. Az alacsony költségvetésű film helyszíne ugyanis egy autó utastere, ide zárva a két főszereplőt, a színészt és a fiatal sofőrt.

A Melange várhatóan jövő tavaszra készülhet el, hazai és nemzetközi filmfesztiválokon, közönségtalálkozókon és streamingplatformokon tervezik bemutatni.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!