Búcsú a Facebook email címektől

Búcsú a Facebook email címektől
A Facebook megszüntette a kevéssé kihasznált email cím rendszert, amely minden felhasználót a @facebook.com fiókkal látott el.

A The Verge számolt be róla elsőként, hogy azok, akik ténylegesen használták a szolgáltatást, hamarosan kapnak majd egy emailt arról, hogy bármely üzenet, amely a @facebook.com címűkre érkezik, továbbítva lesz az elsődlegesként megadott email fiókjukba – írja a The Next Web.

78412870-786x305

2010 novemberében indult a szolgáltatás azon próbálkozás keretén belül, hogy egy ernyő alá rendezzék a cég minden kommunikációs elemét. Anno a Facebook egyik mérnöke, Joel Seligstein így fogalmazott:

„Mostantól az emberek megoszthatnak bármit a barátaikkal emailen keresztül függetlenül attól, hogy fent vannak-e Facebookon vagy sem. Az Üzenetek szolgáltatás lényegében azonban nem email. Nincsen tárgy mező, sem másolat vagy titkos másolat funkció és elküldheted az üzenetedet az Enter leütésével. Úgy hoztuk létre, hogy közelebb álljon a chathez és csökkentettük azon dolgok számát, amelyek szükségesek egy üzenet elküldéséhez. Azt akartuk, hogy ez inkább egy beszélgetésre hasonlítson.”

Ez szépen hangzik, de sajnos nem rezonáltak vele a felhasználók. A Facebook egyik szóvivője is megerősítette a híreket a The Verge szerkesztőségének: „A legtöbb ember nem használta a @facebook.com emal címét.”

Az emailek továbbítását automatikusan beállítják, de a felhasználóknak lehetőségük van arra, hogy egyszerűen eltávolítsák elsődleges email címüket a profiljukról vagy kikapcsolják a beállítást.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Forgács Mariann

2010 óta csapatával az egyik első hazai social media ügynökségként segít eligazodni a közösségi kommunikáció folyamatosan változó világában. Az elmúlt évek szakmai tapasztalatának és a változatos …