Beton.Hofi és az Analog Balaton is versenyben a Legjobb magyar előadó díjáért

Beton.Hofi és az Analog Balaton is versenyben a Legjobb magyar előadó díjáért
Az idei ősz sem maradhat hatalmas show nélkül. Az MTV EMA, Európa legnagyobb könnyűzenei ünnepe november 5-én Párizsban tér vissza egy látványos gálával, ahol a popszakma kiemelkedő alakjai zsebelhetik be a nekik járó díjakat, amelyek kiosztásáról kizárólag a rajongók dönthetnek. Taylor Swift, Olivia Rodrigo és SZA kapta a legtöbb jelölést, míg a hazai kategóriában ajsa luna, Beton.Hofi, Co Lee, Hundred Sins és az Analog Balaton küzdenek meg egymással.

Ahogy azt az MTV EMA nézői már megszokhatták, a gálaeseményen elengedhetetlen a nagyszabású műsor, hiszen a legnagyobb sztárok lépnek a rendezvény színpadára. A díjátadón ismét Taylor Swift gyűjtheti be a legtöbb szobrot: a popdíva ugyanis hét kategóriában is a jelöltek közé került. Mögötte hat-hat jelöléssel szorosan következik SZA és Olivia Rodrigo, míg Doja Cat, Miley Cyrus és Nicki Minaj, valamint a női egyeduralmat némiképp megtörő rockbanda, a Måneskin négy kategóriában esélyes.

Kihirdették a Legjobb magyar eladó várományosait is. Ebben az évben a hazai szcéna legszínesebb új eladói közül válogathatnak a rajongók. A rap műfaj fiatal alakjai, Beton.Hofi és Co Lee mellett az elképesztően egyedi ajsa luna, az Analog Balaton elektronikus duója, valamint a megannyi előadóval együtt dolgozó álarcos producer, Hundred Sins is megjelenik.

Újdonság többek közt a Legjobb afrobeats előadó kategóriájának bevezetése, amellyel új kapu nyílik meg a tehetségek felkarolására. Idén 26 olyan zenész szerepel a jelöltlistában, akik most először kapnak esélyt kiemelkedni az MTV EMA reflektorfényében.

A gála 2023-as helyszíne a Paris Nord Villepinte lesz. A látványos esemény 1995 óta először tér vissza a francia fővárosba, ahol egy színes, magával ragadó vizualitás várja a nézőket.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!