Bergendy Péter horrorfilmje négy fesztivál versenyprogramjába kapott meghívást

Bergendy Péter horrorfilmje négy fesztivál versenyprogramjába kapott meghívást
Bekerült a brüsszeli BIFFF versenyprogramjába, ott lesz két brazil fesztiválon, a Fantaspoán Porto Alegrében és a Cinefantasyn Sao Paulóban, valamint a Fantasportón Portóban.

Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem áprilisban négy fesztiválra is meghívást kapott. Immár nyilvános, hogy az április 6–18. között tartandó brüsszeli BIFFF versenyprogramjában szerepel majd a film. A világ egyik legnagyobb fantasztikus filmfesztiválját idén online rendezik meg.

Két brazil fesztivál is műsorára tűzi versenyprogramjában a 2019-ben nemzetközi Emmy-díjra jelölt Trezor és A vizsga rendezőjének legújabb filmjét: április 9–18. között a brazíliai Porto Alegrében – szintén online – rendezik meg Latin-Amerika legnagyobb fantasztikus filmeket bemutató fesztiválját a 17. Fantaspoa Fesztivált, április 16–29. között pedig Sao Paulo ad otthont a 11. Cinefantasynak.

Végül április 26–május 4. között tart majd a portugáliai Portóban a 41. Fantasporto, ahol szintén a fő versenyprogramban fut majd Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem, mely hátborzongató utazásra hívja a nézőt.

1918 fagyos telén Tomás, a fiatal vándorfotós (Klem Viktor) abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislány (Hais Fruzsina) hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfölötti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk. De veszélyes terepen jár: minden rossz mozdulat egy új, az előzőnél is vadabb támadást vált ki.

A Post Mortem a varsói világpremierrel egy időben, tavaly októberben mutatkozott be a horrorfilmek legnagyobb presztízsű nemzetközi seregszemléjén, a Sitgesi Filmfesztiválon, majd négy újabb fesztivál versenyébe is meghívást kapott, így ott volt Triesztben, San Sebastiánban, Malagában és Lublinban is. Triesztben a RAI4 televízió legjobb filmnek járó díját, valamint a zsűri Méliès d’argent Award elismerő oklevelét kapta.

„Nagyon jó érzés, hogy filmünk a fesztiválszerepléseknek köszönhetően eljut számos európai országba. Több személyes megkeresést kaptam neves horrorfesztiváloktól, hogy szeretnék a filmet az ő nagyvásznukon vetíteni. Mégis a legfontosabb, hogy a fesztiválvetítések és a járvány lecsillapodása után végre itthon is bemutathassuk a Post Mortemet, és láthassa a magyar közönség a moziban, ahová a filmet készítettük” – nyilatkozta Bergendy Péter rendező.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült horrorfilm főszereplői Klem Viktor és Hais Fruzsina, mellettük Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor láthatóak a vásznon. A képekért Nagy András, a vágásért Király István felel, a zenét Pacsay Attila szerezte. A forgatókönyvíró Zánkay Piros, a történet Bergendy Péter rendező és Hellebrandt Gábor kreatív producer munkája.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: film, Post Mortem