Bárki zenélő logót készíthet magának egy webes applikációjával

Bárki zenélő logót készíthet magának egy webes applikációjával
Egyedülálló emblémageneráló applikációt fejlesztett a Liszt Ferenc Kamarazenekar.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar különleges innovációval lepi meg közönségét márciusban: az együttes olyan unikális webes applikációt fejlesztett, amellyel bárki egyedi, zenélő emblémát generálhat magának, a kamarazenekar új logójához hasonló megjelenéssel. A logó rajzolását zenés animáció formájában követhetjük nyomon, amelyet a felhasználók akár meg is oszthatnak ismerőseikkel a közösségimédia-felületükön vagy e-mailben. A látogatók az elkészült logót különböző képformátumokban le is tölthetik.

„Az applikáció célja, hogy az a láthatatlan kapocs, ami a zenekar és a közönségünk között az évek során létrejött, most vizuális formát ölthessen. Művészeti munkánk fontos alkotóelemei az innovatív megoldások, amelyekkel újra és újra meglepjük majd közönségünket” – mondta el Várdai István, a zenekar művészeti igazgatója.

„Amikor a Liszt Ferenc Kamarazenekar számára készült, zenevezéreltségen alapuló arculatot kitaláltuk, adta magát a gondolat, hogy a zenekar minden egyes tagja egyedi jelet kapjon, amit a zenekar repertoárjából a zenész által választott zenemű egy részletéből generálhatunk. Innen már csak egy lépés választott el bennünket attól, hogy a bevonás elvét új szintre emelhessük, és lehetővé tegyük minden zeneszerető és az újításokra nyitott embernek, hogy generálhasson magának egy saját zenevezérelt logót. Ehhez egy könnyen kezelhető, egyszerű alkalmazásra van szükség, amely a zenekar repertoárdarabjaiból képes a felhasználó igényének megfelelően generálni jeleket” – mondta el Simon Attila, a Brand Bar kreatívigazgatója, aki hozzátette az együttműködés kapcsán: „Nagy öröm számomra, hogy ezt az alkalmazást most bemutathatjuk a nagyközönségnek is.”

A logó generálása és kirajzolása egy Musical Instrument Digital Interface (röviden MIDI) fájlban tárolt hangsorozat alapján készül, ami egy kiválasztott zenemű adott részletének főszólamát rejti. A MIDI fájl két típusú hangot, törzs- és módosított hangot kódol egy tíz oktávos tartományon, ezért a rajzolás két színnel történik. A zenemű részletét az arculati keretrendszer alapján kör alakban rajzolja ki az applikáció, amely tulajdonképpen az ötvonalas kotta körbeforgatásával jön létre. A logók generálását egy rajzolási algoritmus irányítja, amelyet a Datalytix Solutions Kft. szoftverfejlesztő csapata alkotott meg.

„A FleishmanHillard Cafénál mindig olyan megközelítéseket, integrált megoldásokat keresünk, amik egyediek, innovatívak. Ez a törekvésünk találkozott a Liszt Ferenc Kamarazenekar igényeivel, így az általunk megálmodott applikáció, - amin fejlesztők, grafikusok, zenészek, hangmérnökök hónapok óta dolgoztak - újabb élményt kínál a klasszikus zenéhez történő kapcsolódáshoz, megmutatva ennek a kiváló zenekarnak a karakterét és elköteleződését a közönségéhez, valamint az újító ötletekhez. Ebben az eszközben rengeteg kommunikációs és közösségépítő lehetőség rejlik. Az egyedi jelek QR-kóddá alakítása, illetve különböző, perszonalizált termékek bevezetése lehet a zenekar számára a következő lépés” – mondta el Balaton Anita, a FleishmanHillard Café ügyvezető igazgatója.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!