Az európaiaknak le kell mondaniuk a Facebook-ról?

Az európaiaknak le kell mondaniuk a Facebook-ról?
Lényegében ellehetetlenítené a Facebook európai működését az ír adatvédelmi biztos szeptember eleji határozata.

Lényegében ellehetetlenítené a Facebook európai működését az ír adatvédelmi biztos szeptember eleji határozata, mely kimondja, hogy a közösségi szolgáltatás ír leányvállalata nem adhatja át európai uniós állampolgárok személyes adatait a kaliforniai anyacégnek. A Facebook bírósági felülvizsgálatot kért az ügyre, az ominózus határozat végrehajtását az ítéletig felfüggesztették - írja a hwsw.hu.

Az Ír Legfelsőbb Bíróság fog dönteni arról, hogy a Facebook európai uniós adatkezelési gyakorlata megfelelően szolgálja-e az uniós állampolgárok személyes adatainak védelmét - írja az ír Sunday Business Post. A közösségi szolgáltatás helyi legfelsőbb szinten támadta meg az ír adatvédelmi biztos szeptember első felében született határozatát, mely kimondja, a Facebook ír leányvállalata és a kaliforniai anyacég közti, európai uniós állampolgárok személyes adatait érintő adatcsere jogsértő.

A Facebook jogi felülvizsgálatot kért az adatvédelmi hatóság döntésével kapcsolatban, emellett azonnali jogvédelmet is kért, mely a helyi legfelsőbb bíróság jóváhagyott, így az adatvédelmi biztos határozatában foglaltakat a jogerős bírósági ítéletig nem kell végrehajtani. A Facebook beadványában az ír média szerint azzal érvelt, hogy a határozat végrehajtásával nem biztosítható tovább sem a Facebook sem az Instagram közösségi platformok működése az Európai Unióban, mivel az ír központ kezében van a cég teljes uniós tevékenysége.
A teljes cikk itt érhető el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!