Az Állatkertet támogatni feltöltő érzés mindenki számára

Az Állatkertet támogatni feltöltő érzés mindenki számára
Nemsokára, egészen pontosan 2024. május 12-én, vasárnap rendezi meg az Alapítvány a Budapesti Állatkertért a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit nagyon sok szeretettel várnak. Természetesen ezen a napon a fókusz az állatok mellett mindazokon lesz, akik már állatkerti nevelőszülők, illetve aznap válnak azzá. Így ők, egy „hétköznapi” állatleső séta mellett számos további élményt is átélhetnek.

Így például a megnyitó után lesz szülői értekezlet is: különböző időpontokban és helyszíneken érdeklődhet mindenki a kedvence, esetleg kedvencei hogylétéről, szokásairól, méghozzá egyenesen a gondozóktól. Továbbá az Alapítvány a Budapesti Állatkertért munkatársai készülnek tombolával, állomásjátékkal és persze meglepetésvendéggel is! A legnépszerűbb állatok esetében több turnusban tartják meg a szülői értekezleteket.

Joggal merülhet fel a kérdés, hogyan is keveredhetnek ide egyáltalán gazdasági szereplők vagy éppen egy magyar kis- közép-vállalat?

"Az első kapcsolata az állatkerttel természetesen, szinte mindenki számára, gyerekkorig vezethető vissza. Az én esetemben sem volt ez másképpen. Azonban, mint élelmiszer-mérnök, azaz mondhatni hivatásszerűen csupán néhány éve, Indigo, a gorillalány születésnapja kapcsán kerülhettem közelebb az Alapítvány a Budapesti Állatkertért munkájához, illetve az abban történő apró közreműködéshez. Méghozzá egy Oltványi Zsolt és a Mentes Üzem által készített tej-, szója-, glutén- és hozzáadott cukormentes születésnapi torta elkészítésében vehettem részt, amely finomság az ünnepelt, a nem is olyan kicsi majomlány számára készült. Ennek a speciális tejmentes „túró” tortának a tölteléke ugyanis az általunk fejlesztett tojásfehérjéből készült ToTu-termékcsalád rögös tagja volt" - emlékezik vissza a kezdetekre Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök, c. egyetemi tanár.

A ToTu tejtermék-analógokat is készítő tojásfeldolgozó vállalat azóta rendszeres támogatója lett az állatkert konyhájának, természetesen főként fertőtlenített héjú étkezési tojással, ami kiváló eleség számos állatkerti lakó számára. Tojáshiányos ünnepnapokon mint a húsvét, igyekeznek kicsit emelni az ajándékozott mennyiséget, kisegítve ezzel a nyuszik munkáját.

Azonban most május 12-én a tojásos finomságokkal, amiket főként emberek, méghozzá tejmentesen vagy proteindúsan táplálkozók számára fejlesztettek ki, a nevelőszülők is megismerkedhetnek, mind egy kis személyes beszélgetés, mind kóstolás formájában.

"Nagyon jó dolog ilyen rendezvényeken ennyi állatszerető, hozzánk hasonló gondolkodású emberrel találkozni. Az állatok szeretete azon kevés közös ügyek, témák egyike, amik a legtöbb embert összeköti, és közelebb hozza egymáshoz. Ráadásul egy kiváló alkalom is ez számunkra újdonságaink bemutatására, azaz a kilátogató örökbefogadókat meginvitáljuk egy kóstolásra is. Egy protein- és koffein-dús tejmentes-kávéital nagyon népszerű a hosszú sétákban elfáradt apukák és anyukák, esetleg nagyszülők között, az epres desszertek pedig főként a gyerekek körében" - folytatta Dr. Németh Csaba, aki egyébként magánszemélyként is örökbefogadó. Apró kedvence Dezső, a botsáska igazi egyénisége az állatkertnek.

A Nevelőszülők Találkozóját egyébként minden tavasszal és ősszel is megrendezik. Így nem egyszeri, hanem folyamatos kalandra, és egy jó közösségbe vált jegyet, aki akár idén május 12-én örökbe fogadja kedvencét, legyen az egy víziló, egy tigris, egy teknős, egy krokodil vagy éppen egy nagymadár. Reméljük, hamarosan találkozunk a Városligetben! Állati lesz!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!