Annyira felkavaró ez az új horrorfilm, hogy a magyar mozik be se merték mutatni

Annyira felkavaró ez az új horrorfilm, hogy a magyar mozik be se merték mutatni
Végre kijelenthetjük, hogy az európai horror virágzik? Nagyon úgy tűnik, mert az öreg kontinens alkotói a közelmúltban egyszerűen képtelenek voltak hibázni.

Csak az elmúlt pár hónapban megrázott minket A keltetés, A látogatás és Az ártatlanok is. Ezek közül az elsőben egy kislány furcsa tojást dédelgetve jött rá a szörnyű családi titokra, a másodikban egy dán és egy holland família barátsága durvult el, míg az utolsóként felsorolt film nem hétköznapi, szuperhős kisgyerekről mesélt. Mindre igaz, hogy a látottaktól egy-egy hétig nem tudtunk aludni - írja az index.hu.

Ami a durvulást illeti, a február 3-án az HBO Maxon bemutatott Malacka (Piggy) sem szégyenkezhet. Bár a filmmel kapcsolatos képek és trailerek véres slashert ígérnek, ahogy haladunk vele, úgy válik egyértelművé, hogy a rendező picit sem volt bereccsentve attól, hogy társadalmilag fontos témákhoz nyúljon egyben. A Malacka nemcsak azzal ráz meg, hogy hullanak benne a kezek, lábak, és fröcsög a vér, hanem a főszereplővel együtt minket, nézőket is lelki terrorba kényszerít. A pszichológiai horror pedig a végére legalább annyira elviselhetetlenné válik számunkra is, mint szegény főszereplőnek.

A Malacka története egy túlsúlyos tinédzserről, Saráról (Laura Galán) szól, aki egy apró faluban lakik az isten háta mögött. Mindez azért kellemetlen, mert hősünknek nincs hova menekülnie a saját élete elől. Sarának problémákból jó adag jutott, a helyi szép lányok folyton szekálják, a bullying pedig kezd eldurvulni… Egy alkalommal kis híján belefojtják az általuk röfinek csúfolt tizenévest a strandon a vízbe. A filmet jócskán árnyalja, hogy az Extremadura névre keresztelt településen egy sorozatgyilkos is garázdálkodik, aki meglátja a Sara elleni kegyetlenkedést, fogja magát, és elrabolja a hazafelé sétáló Macát (Claudia Salas) és barátnőit. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: film