Adománygyűjtő koncertsorozat indul az MTRM ROAST szervezésében a Bátor Táborért

Adománygyűjtő koncertsorozat indul az MTRM ROAST szervezésében a Bátor Táborért
Szeptemberben jótékony koncertsorozatba kezdett az MTRM ROAST Kávézó és Kávépörkölő Műhely. Adománygyűjtő kampányuk célja, hogy a minőségi kávézással egybekötött komolyzenei koncerteken a jótékonyságra buzdítsák a kávé- és zenekedvelőket. A koncertsorozat a Bátor Tábor beteg gyerekeiért valósul meg, melynek keretén belül minden hónap első pénteki napján ingyenes adománykoncertet szervez a kávézó, ahol bárkinek lehetősége nyílik a bátor gyerekeket támogatni, hogy a kampány elérje a kitűzött félmilliós célösszeget. Így szeretnék összekapcsolni a komolyzenét egy komoly üggyel. Sorozatuk 10 hónapon keresztül zajlik, de a felajánlásokat a koncerteken kívül is folyamatosan fogadják a kávéházukban elhelyezett adományperselyben.

A jótékony koncertsorozat erős felhozatallal debütált, a kampányhoz a zenei élet elismert, kiváló művészei csatlakoztak. A szeptember eleji esemény négy vonóssal indította útjára az adománygyűjtő kampányt, melynek zenészei: Stankowsky Eszter hegedűművész, a Magyar Állami Operaház koncertmestere, Hotzi Mátyás, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar csellistája, Tomasz Máté, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a MÁV Szimfonikus Zenekar szólamvezetője, és Rózsa Richárd a Szigeti Quartet és a Concerto Budapest csellóművésze, aki egyben az MTRM ROAST Kávézó és Kávépörkölő Műhely jótékonysági kampányának a megálmodója és elindítója.

Rózsa Richárd számára nem újdonság felölteni a Bátor Tábor Élménykülönítményének lila pólóját. Az Élménykülönítményt, a Bátor Tábor adománygyűjtő közösségét már régóta ismeri.

A csapat tagjaival amellett, hogy a szenvedélyünknek hódolnak, segítenek újraindítani a gyermekkort, azoknak a bátor gyerekeknek, akik betegségük miatt kortársaiktól és családtagjaiktól elszakadva heteket, olykor hónapokat töltenek a bizonytalanság állapotában a kórház falai közt. „Egy futóversenyen találkoztam az Élménykülönítménnyel és a Bátor Táborral. Egyből megragadott az atmoszféra, a résztvevők lelkesedése és hozzáállása. Egy évvel később, az első maratonomat már a különítmény tagjaként futottam. Azóta kétszer ismételtem meg a jótékonysági akciót” – meséli Richárd.

Bár az Élménykülönítményben többnyire sportolók kezdeményeznek adománygyűjtést, a platform pár éve átalakult, s ma már művészettel, gasztronómiával, sőt még születésnappal kapcsolatban is lehet jótékony kampányt indítani. Így született meg Richárd ötlete, hogy ebben az évben sportcipő helyett vonóval gyűjt pénzt a Bátor Tábornak: „Idén azt találtam ki, hogy a zenén keresztül támogatom őket, a koncerteken résztvevő zenészbarátaimmal együtt. Szerencsére nagyon sokan ígérték, hogy csatlakoznak, s jönnek majd játszani, ezért egy 10 koncertből álló sorozatot tervezünk. Minden hónap első péntek estéjén adunk egy-egy koncertet az MTRM ROAST Kávépörkölő Műhelyben, ahol szintén nagy örömmel mondtak azonnal igent a kezdeményezésre.”

„Az elmúlt években szerettünk volna színesíteni az Élménykülönítmény közösségi adománygyűjtő kampányainak lehetőségeit, ezért különösen fontos számunkra a szeptember elején induló 10 alkalmas jótékony komolyzenei koncertsorozat. Nagyon örültünk, amikor Richárdék megkerestek minket az ötlettel!” – mondja Nagy Nóra, a Bátor Tábor Élménykülönítmény programkoordinátora. A platform új célja, hogy ne csak sportolással, de művészettel is lehessen jótékonykodni.

Az MTRM ROAST csapata azzal, hogy csatlakozott az Élménykülönítményhez, a Bátor Tábor adománygyűjtő közösségének tagjaivá vált. Ők már 2011 óta adnak bátorságot súlyosan beteg gyerekeknek kampányaik során. Az Élménykülönítmény történetéről Nóra így mesél: „Az elmúlt több, mint 10 évben a Bátor Tábor Élménykülönítmény neve nagyszabású sporteseményekkel és fantasztikus sportteljesítményekkel fonódott össze. Számtalan felemelő pillanatnak lehettünk részesei! Jelen voltunk rengeteg első és sokadik maratoni élménynél. Visszatérő „lilapólósaink” között olyan csodás embereket ismertünk meg, akik már túl vannak 5, 6, sőt több kampányon is.”

Az élménykülönítményesek mindezt úgy teszik, hogy közben a kedvtelésüknek hódolnak – maratont futnak vagy éppen a Balatont ússzák át, jógáznak és vitorláznak, de van, hogy a sütés iránti szenvedélyüket elégítik ki azzal, hogy karácsonyi jótékony süteményvásárt rendeznek a kis bátrak javára. Évfordulók és születésnapok méltó megünneplésére is alkalmas egy ilyen jótékony akció. „Az idei évben az egyik lilapólósunk a 40. születésnapját ünnepelte azzal, hogy 40 km-t futott értünk. Egy másik kampányolónk a 70. születésnapjának tiszteletére úszta át a Balatont és ezzel csalt örömet a bátor gyerekek arcára!” - meséli Nóra.

Az MTRM ROAST kampányához csatlakozók az adományaikat itt ajánlhatják fel, és információt a soron következő koncertről is ezen a linken találnak. Az Élménykülönítményhez csatlakozni kívánók pedig itt indíthatnak saját kampányt.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!