A pécsi városvezetés elkötelezett a POSZT megszervezése mellett

A pécsi városvezetés elkötelezett a POSZT megszervezése mellett
A pécsi városvezetés kiemelt figyelmet fordít tradicionális színházi fesztiváljának megszervezésére és feltételeinek megteremtésére - közölte az önkormányzat a Pécsi Országos Színházi Találkozó jövőjéről kiadott sajtóközleményében az MTI-vel.

A helyhatóság emlékeztetett arra, hogy a fesztivál korábban a pécsi önkormányzat cége, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. és a Magyar Teátrumi Társaság tulajdonában lévő Pécsi Országos Színházi Fesztivál Közhasznú Nonprofit Kft. (POSZF Nkft.) közreműködésével valósult meg. A közlés szerint "az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a gazdasági szervezet hatékony működésére negatívan hatottak és nehézkessé tették az operatív munkát a korábban meghozott döntések és az MTT tulajdonosi arányát jóval meghaladó kompetenciái" - írták.

Az önkormányzat szerint a legutóbbi taggyűlésen az MTT tudatta, hogy "a jövőt illetően a gazdasági társaság végelszámolással történő megszüntetéséhez járul csak hozzá, ügyvezetőt sem hajlandó hosszú távra választani, a fesztivál fenntartását és megszervezését nem támogatja, de tulajdonrészét sem adja át a városnak" - írták a helyhatóság közleményében.

Közölték, hogy a pécsi városvezetés folytatja a színházfesztivál újraélesztését, megszervezését, de emlékeztettek arra, hogy tavaly a pandémia miatt sem a megszokott időben, sem ősszel nem tudott megvalósulni a fesztivál, a vírushelyzet pedig idén is nehézségek elé állítja a szervezőket, tekintve, hogy az évad előadások nélkül telt a színházakban.

Mindezektől függetlenül "a POSZF Kft. ügyvezető igazgatójaként Moravetz Levente és szakmai stábja dolgozik Pécs jövőbeni fesztiválja lehetséges forgatókönyvén" - írták.

A közleményben jelezték azt is, hogy a következő találkozó időpontjáról és programjáról a pandémia után tudnak részleteket közölni, ezzel együtt "Pécs városa továbbra is nyitott szakmai együttműködésre színházszakmai szervezetekkel".

Fotó: POSZT/Facebook

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!