A női munkavállalói jóllétet támogatja a Publicis Groupe Hungary új DEI-programja

A női munkavállalói jóllétet támogatja a Publicis Groupe Hungary új DEI-programja
A májusban, az Európai Sokszínűségi Hónap keretein belül bevezetett program szerves részét képezi a cég idei DEI-, wellbeing- és nyílt vállalati kommunikációs stratégiájának, és célja kifejezetten azoknak a női munkavállalóknak nyújtott támogatás, akik a fájdalmas menstruáció vagy a menopauza kihívásaival küzdenek. A cég munkahelyi és társadalmi szemléletformálásában olyan szervezetek nyújtanak szakmai támogatást, mint a Nyitottak Vagyunk, az Endometriózis Magyarország, a Menopauza-barát Munkahely és a CMF Medical.

Tovább folytatja és szélesíti DEI programját Magyarország legnagyobb kreatív-, média-, produkciós és digitális ügynöksége. A Publicis Groupe Hungary a nyílt és befogadó céges kultúra további erősítése és az egyéni munkavállalói igények támogatása jegyében mutatta be múlt héten a női munkavállalókat érintő támogató programját. A kezdeményezés új mércét állít fel a befogadás és a nők jólléte terén, hiszen a program kifejezetten a fájdalmas menstruációval vagy a menopauzával kapcsolatos kihívásokkal szembesülő női munkavállalókat támogatja. Bár minden női kollégát más mértékben érint a kérdés, az érintett időszakokban például az otthoni vagy irodai munkavégzéshez szükséges finomhangolások hatalmas segítséget tudnak nyújtani a tünetek enyhítésére, emellett erősíti azt a befogadó és megbélyegzéstől mentes vállalati kultúrát, ahol a nők értékelve és támogatva érzik magukat menstruációs ciklusuk során.

"A Publicis Groupe Hungary-nél elkötelezetten hiszünk abban, hogy a különbözőségeink értéket képviselnek. Egy befogadó munkahelyi környezet megteremtéséhez figyelembe kell vennünk munkavállalóink különböző egyedi igényeit is. A nők a menstruációs ciklusuk vagy a menopauza idején számos érzelmi és fizikai kihívással szembesülhetnek. Szeretnénk ezen időszakokban olyan szupportív környezetet és kézzelfogható segítséget nyújtani, amivel nem csak a női kollégáinkat támogatjuk, hanem elősegítjük a nyílt kommunikációt és egy ítélkezés- és stigmáktól mentes munkahelyi környezetet” - mondta Komáromi Zsófia, a Publicis Groupe Hungary Chief Talent Officer-e.

Bár minden női munkatársat érint a menstruációs ciklusuk vagy a menopauza, mégis tabunak számít ez a kérdés a munkahelyen (is). Ezért is fontosak azok a szervezetek, akik a nyitott párbeszédet és az edukációt erősítik ebben a témában. A programot szakmailag olyan szervezetek támogatják, mint a Nyitottak Vagyunk, az Endometriózis Magyarország, az Iványi Orsolya, menopauza edukációs aktivista, a Magyar Menopausa Társaság vezetőségi tagja által vezetett Menopauza-barát Munkahely és a CMF Medical, az igénybe vehető támogatások között megtalálható:

● Flexibilis munkaidő keretein belül további rugalmasság (pl. home office napok növelése)

● Kedvezményes orvosi konzultáció és vizsgálat CMF Medical-ban

● Menopauza tanácsadás és konzultáció

● Coaching és pszichológiai támogatás

● Elérhető női higiéniai termékek

“A statisztikák alapján az endometriózis minden tizedik termékeny korú nőt érinti, ez világszerte 198 millió, Magyarországon több mint 200 ezer főt jelent, ráadásul ez a női eredetű meddőség vezető oka is. Az EndoCost tanulmány szerint a munkakieséből származó és az egészségügyi költségek összesen több mint 635 milliárd forintra tehetők évente. Mi 2010 óta foglalkozunk az endometriózis edukációjával, küldetésünk, hogy minden nőnek joga van a fájdalommentes, teljes élethez. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy felhívjuk a figyelmet a fájdalmas menstruáció okaira, tüneteire és veszélyeire és a kezelési lehetőségekre” - mondta Salamon Adrienn, a Női Egészségért Alapítvány elnöke és a World Endometriosis Society vezetőségi tagja, World Liaison Leader.

“Egy ilyen együttműködés fontos lehetőség arra az edukációra, hogy a fájdalmas menstruációt sosem szabad normálisnak tekinteni, és ilyen esetben minél hamarabb érdemes szakemberhez fordulni. Rendelőnkben különös odafigyeléssel vizsgáljuk a fájdalmas menstruáció okait, ráadásul Magyarországon és Budapesten egyedülálló színvonalon érhető el nálunk az ambuláns méhtükrözés, amivel számos nőgyógyászti betegség idejében történő diagnosztizálásában és terápiás kezelésében segíthetünk” - mondta dr. Penyige Áron, a CMF Medical szülész-nőgyógyásza.

A szakmai partnerekkel megvalósuló program célja az érintett női munkavállalók támogatása és az általános belső edukáció mellett, hogy pozitív változásokat indítson el nem csak a vállalaton belül, hanem iparági és társadalmi szinten is, új mércét felállítva ezáltal a befogadás és a női jóllét kapcsán. Az ehhez hasonló program nem egyedi a Publicis Groupe Hungary-nél, tavaly indult a Working With Cancer programjuk, aminek keretében a cég minimum 1 évig garantálja a rákkal, vagy egyéb tartós krónikus betegséggel diagnosztizált munkavállalóinak állását és anyagi biztonságát.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!