A mozik után online is elérhetők a filmek a Verzió Filmfesztivál kínálatából

A mozik után online is elérhetők a filmek a Verzió Filmfesztivál kínálatából
November 29-én véget ért a jubileumi, 20. Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál. 53 alkotás köztük a nyertes filmekkel december 10-ig online is elérhető lesz. A zárónapon kihirdették a Közönségdíjat is, a nézők a Fanni kertje c. filmet szavazták a legjobbnak.

A Verzió 20 éves története során több, mint 1300 dokumentumfilm került bemutatásra és szerveződött köréjük beszélgetés Budapesten, valamint szerte az egész országban. A Verzió programjai több, mint 200.000 látogatót vonzottak Budapest, Pécs, Szeged, Kecskemét, Debrecen Miskolc és Szombathely mozijaiba, a festival.verzio.org streaming oldalon pedig már több mint 50.000 nézőhöz jutottak el online is a nemzetközi és hazai dokumentumfilm-gyártás remekművei. 2023-ban több, mint tízezer látogatót vonzott a fesztivál a mozikban, szakmai- és különprogramokon.

„A Verzió elsődleges célja az igazságosság előmozdítása, a világ összetettségének bemutatása, valamint az élet, a szeretet, a méltóság és a biztonság iránti egyetemes igény közvetítése” – mondja Oksana Sarkisova fesztiváligazgató.

A fesztivál Közönségdíját a legjobb magyar film díját elnyerő Fanni kertje nyerte el. A film Magyarországon először a Verzión volt látható. A Szarajevói Nemzetközi Filmfesztivál dokumentumfilmes versenyprogramjának különdíját elnyerő film Somogyvári Gergő rendezésében két, a társadalomból elmenekülő ember mindennapjairól szól. Az intim hangulatú film egy különös felnőtté válás történeten keresztül mesél az emberi kapcsolatok fontosságáról.

A 20. Verzió a mozis programból 54 dokumentumfilmet tesz online elérhetővé. A filmek kikölcsönzésére december 10. éjfélig van lehetőség, a kölcsönzéstől számítva 14 napig elérhető a kölcsönzött film. A filmeket táblagépen, mobilon és számítógépen is nézhetjük.

Az online platformon szerepel a fesztiválgyőztes Aranyásók, a legjobb magyar film, a Fanni kertje, de megtekinthetők a további díjazott mozik és a legszebb vetített alkotások is. Felkavaró, húsba vágó, látóteret tágító alkotások mostantól online, december 10-ig.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!