„A háborúk nem robbanásokkal, hanem a csenddel kezdődnek” – Oscar-díjra jelölt dokumentumfilmmel bővül az RTL+ kínálata!

„A háborúk nem robbanásokkal, hanem a csenddel kezdődnek” – Oscar-díjra jelölt dokumentumfilmmel bővül az RTL+ kínálata!
Mától elérhető az RTL+ előfizetői számára a legjobb dokumentumfilm kategóriában Oscar-díjra jelölt 20 nap Mariupolban című dokumentumfilm, amely az On the Spot ajánlásával érkezett az RTL streaming platformjára.

A film azt a húsz napot dokumentálja, amit Msztiszlav Csernov, az AP hírügynökség haditudósítója a kollégáival töltött Mariupolban, a 2022-es ostrom során. Az orosz invázió kezdetekor az újságíró csapat az ostromlott város csapdájába esik, ahol hamarosan a háború meghatározó képeivel találkoznak: bombázás, haldoklók, tömegsírok. Felvételeik egy részét – ameddig volt internetes kapcsolat – sikerült a helyszínről kijuttatniuk, a képsorok már akkor bejárták a világsajtót. A film ezekből a napi tudósításokból és Csernov személyes felvételeiből merít és nyújt megrázó képes beszámolót a háború kegyetlen valóságáról: az ostromlott város mindennapjairól és az ott túlélni próbáló civilekről.

A legjobb dokumentumfilm kategóriában Oscar-díjra jelölt, számos filmfesztivál nagydíját elnyert 20 nap Mariupolban két nappal az idei díjátadó előtt, 2024. március 8-tól érhető el az RTL+ előfizetőinek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!