A fitnesz mami egy újabb fotóval borzolja a kedélyeket Facebookon

A fitnesz mami egy újabb fotóval borzolja a kedélyeket Facebookon
Megint lehet beszélni a Facebookon ismertté vált anyukáról, Maria Kangról, aki korábban fitneszruhás fotójával hívta fel magára a közösség figyelmét. Csinos önmaga mellett három gyermeke is szerepelt a képen és a poszt kérdése így szólt: „Mi a Te kifogásod?”.

Maria Kang fotója jelentős mennyiségű negatív visszajelzést kapott annak ellenére, hogy egyébként szándéka szerint pozitív volt az üzenete – írja az AllFacebook. A csinos mami a Facebookon közzétett képen edzőruhában volt látható három gyermekével és már akkor is azt nyilatkozta a Yahoo Shine-nak, hogy „Inspirálni akartam az embereket. Azt akartam mondani, hogy ’Tudom, hogy azt gondolod, nincs semmi időd, ha gyerekeid vannak. De ha én meg tudom csinálni, Te is meg tudod.’

Azt gondolom, hogy az emberek küzdenek a testsúlyukkal. Ha ehhez hozzáadod, hogy anya vagy – és a nyomást, ami ezzel jár és hogy mindenre képesnek kell lenned, beleértve a fittséget –  az elvárások nagyon magasak. Szerintem néhány anya meglátta a képet és azt gondolta, ’Ez nevetséges'. Nagyon frusztrált voltam. Ha rossz anyának és rossz embernek neveznek, az határozottan fáj.”

MariaKangWhatsYourExcuseSolo650

Kanga a gyakran tett hozzászólások oldalán így írt továbbá:

„Sajnálom, hogy láttatok egy képet és ilyen negatív módon rezonáltatok vele. Nem akarok belemenni a részletekbe, miszerint én is megküzdöttem a genetikával, étkezési rendellenességem volt, teljes munkaidőben dolgoztam két üzlet tulajdonosaként, nincsen dadusom és nem vagyok alapból karcsú, és nem dolgozom személyi trénerként. Azt már meg sem említem, hogyan nem adtam be a derekamat a jégkrémnek, a sült krumplinak vagy a csokoládénak, amikor terhes voltam vagy használtam a növekvő pocakomat kifogásnak arra, miért vagyok inaktív.

Amit mondani fogok, az a következő. Az, hogy ti hogyan értelmeztek valamit, nem az én hibám. Hanem a tiétek. Az első lépés az életed, a tested és a végzeted uralásához, hogy urald a gondolatokat, amelyek kijönnek a saját fejedből. Azokat nem én hoztam létre, hanem ti. Ezért, ha folytatni akarjátok ennek a képnek az ’utálását’, szokjatok hozzá sok más dolog utálatához is az életetek hátralevő részében. Hibázathattok, panaszkodhattok vagy egy új gondolati szintre léphettek azzal, hogy eltüntetitek a negatív szavakat, amelyek kijönnek a saját agyatokból.”

Novemberben átmenetileg két napra letiltották Facebookról, amiért a következő választ posztolta egy Daily Mail cikkel kapcsolatban, amelyben "plus-size" hölgyek voltak láthatóak fehérneműben:

„Bár azt gondolom, fontos, hogy szeresd és elfogadd a testedet, egy kicsit idegesít ez [a cikk], mert bár tényleg úgy érzem, hogy rendben van, ha szereted és elfogadod a testedet, úgy látom, hogy normalizáljuk az elhízást a társadalmunkban.”

Most pedig Kang a gyermekei nélkül pózolt, és a képen olyan feliratok jelennek meg, amelyeket az anyukák kifogásként emlegetnek az ügyben, miért nem mozognak:

  • 8+ órát dolgozom.
  • Keveset alszom.
  • Nincsen dadusom vagy séfem.
  • Nem vagyok edző, atléta vagy fitnesz modell.
  • Fiaim születtek 2009-ben, 2010-ben és 2011-ben.

Kihasználva a figyelmet, amelyet az első fotója kapott, Kang és egy Ohióban élő másik anyuka, Lori Ann Hare közösen megalapították a „No Excuse Mom” csoportot januárban, és az új kép célja az volt, hogy promotálja ezt az új fitnesz kezdeményezést.

Kang a KSL.com oldalával beszélt legutóbbi virális fotója fogadtatásáról:

„Az az érdekes, hogy amikor kampányokat indítok, nem igazán gondolok arra, hogy virális lesz vagy, hogy felfordulást okoz majd. A legutóbbi és a legfrissebb képem is mind gyönyörűek, az én elképzelésem szerint. Tudtam, hogy erőteljesek erős üzenettel, de sosem gondoltam arra, hogy olyan beszélgetést indítanak el, mint amilyet generáltak.

Szerintem ahhoz, hogy felnevelj egy egészséges gyermeket, egészséges szülőnek kell lenned. A gyerekek a példából tanulnak. Nem kell azon agyalnom, az egészségtelen anyák negatív hatással vannak-e a gyerekeikre, mert a felmérések már bebizonyították ezt. Egy frissebb Stanford tanulmány tavaly megállapította, hogy a legnagyobb kockázat a gyermek elhízásának lehetőségére, ha túlsúlyos felnőtt neveli fel.

Ez nem egyszerű. Tudom, mert én is három fiú anyukája vagyok. Az egészség azonban mindent megér és az első dolog, amit mindenkinek tennie kell, hogy választ – dönts arról, hogy egészséges leszel és elkezded előtérbe helyezni az életedet!”.

Mit gondoltok Kang fotóiról és az arra érkezett reakciókról?

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!