A feltörekvő íróknak szeretne hangot adni a Life&Body Magazin új novella rovatában

A feltörekvő íróknak szeretne hangot adni a Life&Body Magazin új novella rovatában
Új novella rovattal és egy pályázatfelhívással ünnepli a magyar kultúra napját a Life&Body Magazin. Az online felületen szeretnének lehetőséget és láthatóságot biztosítani a feltörekvő és amatőr íróknak. Céljuk emellett felhívni a figyelmet a slow living fontosságára, arra, hogy napközben igenis álljunk meg egy pillanatra. A kreatív felületre bárki beküldheti 2500 és 7000 karakter közötti írásait, témamegkötés nincs.

Az új rovat a magyar kultúra napján debütált a magazin egyik újságírója, Frank Fruzsina A piros ajtó című novellájával. A rovatban helyet kapnak majd feltörekvő és amatőr írók művei is, illetve szeretnék hangsúlyozni a lelassulás és a jelen pillanat megélésének fontosságát is.

Jurics-Fehér Nóra, főszerkesztő elmondta: szeretné visszacsempészni az irodalom élvezetét az olvasók mindennapjaiba és egy perc békét nyújtani nekik, amit arra használhatnak, hogy kultúrával töltődjenek.

A kezdeményezéssel a magazin szerkesztősége szeretne hozzájárulni a magyar szépirodalom népszerűsítéséhez, és támogatni a tehetséges írókat. Bátorításként pedig egy egész éves pályázatot hirdetnek, amelyre olyan szerzők műveit várják, akik szeretnének hangot adni munkásságuknak.

A vállalkozó szellemű alkotóknak nincs más dolga, mint beküldeni 2500 és 7000 karakter közötti történetüket a szerkesztoseg@lifeandbody.hu e-mail címre január 22. és november 30. között. Az írásokat egész évben várja a szerkesztőség. Első körben a magazin munkatársai értékelik a pályázatokat, majd a legjobbakat publikálják, havonta összesen 4 alkotást, saját oldaluk novella rovatában, illetve social media felületeiken. Témamegkötés ugyan nincs, azonban a beküldött írások értékelésénél figyelembe veszik a téma jellegét és aktualitását, a történetvezetést, felépítést, emellett a választékosság, illetve a nyelvtani helyesség is helyet kapott a közzétételi kritériumok között.

A magazin szeretné, ha újra a mindennapi élet és kommunikáció részévé válna a novella műfaja, éppúgy még ismeretlen, de tehetséges írok, mint ismert szerzők tollából.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!