A Twitter adatai elárulják, mikor vagyunk boldogok, szomorúak vagy másnaposak

A Twitter adatai elárulják, mikor vagyunk boldogok, szomorúak vagy másnaposak
Hétfő van és ez azt jelenti, hogy a Twitter felhasználók valószínűleg „másnaposak” és „elkésnek a munkából”. Az adatok legalábbis ezt állítják.

A Twitter összeállított egy adathalmazt, amely megmutatja, bizonyos szavakat és kifejezéseket mikor tweetelnek a felhasználók – ilyen a „boldog vagyok” (feel happy), „szomorú vagyok” (feel sad), „másnapos” (hungover) és „elkések munkából” (late to work) – írja a Mashable. Az adatok, amelyeket levetítettek hónapokra és a hét napjaira is, az angol nyelvű tweetekre vonatkoznak 2013-ból.

Néhány eredmény előrejelezhető volt. A felhasználók például a nyári hétköznapokon gyakrabban tweetelnek arról, hogy elkésnek a munkából. Decemberben több volt a szomorú tweet, mint bármely más hónapban, feltehetőleg a borús időjárás miatt és azért, mert sokan távol vannak a családjuktól az ünnepek alatt.

Vannak természetesen más tényezők is, amelyek befolyásolják a tweeteket. Például decemberi keddeken gyakrabban tweeteltek boldogságról a felhasználók. Ez sem véletlen, hiszen 2013-ban Szenteste és Szilveszter is keddi napra esett.

Itt láthatóak a Twitter adatai grafikonok formájában:

Twitter-Feel-Happy

Twitter-Feel-Sad

Twitter-Late-for-Work

Twitter-HUngover

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!