A Squid Game sorozatot utánozva verik egymást a gyerekek az iskolában

A Squid Game sorozatot utánozva verik egymást a gyerekek az iskolában
Óriásit robbant a Netflixen a Squid Game című sorozat, a gyerekekre viszont nagyon rossz hatással van. Angliában és Belgiumban már a szülőket is megkérték, hogy ne engedjék nézni a sorozatot gyermekeiknek.

A Squid Game a Netflix történetének eddigi legnépszerűbb sorozata, melyben eladósodott versenyzők pénzért játszanak bizonyos gyerekjátékokat. A tét azonban nem kicsi: aki veszít, agyonlövik.

A sorozat olyannyira népszerű, hogy már a gyerekek körében is rohamosan terjed. A széria több játékához nincs szükség semmilyen speciális eszközre, így például a kötélhúzást vagy a golyócsatát az iskolás gyerekek is könnyen játszhatják. Nem csak az a probléma, hogy a sokszor veszélyes játékokat a gyerekek a valóságban is kipróbálják, ennél sokkal súlyosabb gond, hogy a veszteseket meg is büntetik, a hírek szerint legtöbbször fizikai erőszakkal – foglalja össze a hvg.hu.

Az Index a minap érdekes levélre bukkant. Az angol Bedfordshire oktatási tanácsa e-mailben kérte a szülőket, hogy ne engedjék a gyerekeknek megnézni a sorozatot, mert másolják az abban látható játékokat és erőszakos cselekményeket.

Az eset nem egyedülálló, hasonló hírek Belgiumból is érkeztek. Ott a gyerekek veréssel büntették vesztes társaikat. A tanárok a Facebookon megosztott nyílt levelükben figyelmeztették a szülőket, illetve tájékoztatták őket arról, hogy szankciókat fognak alkalmazni a diáktársaikat megverő gyerekekkel szemben.

„Kedves Szülő! Valószínűleg hallott már a Squid Game sorozatról, amelyben a szereplők gyerekjátékokat játszanak, és ha veszítenek, akkor kiesnek… A sorozat 18 éven aluliak számára tiltott erőszakos jelenetei miatt! Diákjaink is a sorozatban látható játékokat játsszák, és ha vesztenek, megverik őket… Éberek vagyunk, és megpróbáljuk megállítani ezt a kockázatos és veszélyes játékot. Számítunk az önök támogatására és együttműködésére, hogy gyermekeikben tudatosuljon, milyen következményekkel járhat ez. Szankciókat fogunk alkalmazni azokkal a gyerekekkel szemben, akik másokat megütnek, miközben maga a játék természetesen megengedett” – olvasható az iskola közösségi oldalán.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!