A PublishDrive új lendületet ad a digitális könyvkiadási piacnak

A PublishDrive új lendületet ad a digitális könyvkiadási piacnak
A PublishDrive online könyvkiadói platform Series-A befektetési kört zár a Lead Ventures vezetésével. A befektetés célja, hogy a magyar ötletből megvalósult PublishDrive tovább növelje részesedését a globális digitális könyvkiadási piacon. Stratégiai céljuk, hogy az e-könyvek és a hangoskönyvek meghódítása után a nyomtatott könyvek terjesztését digitalizálják világszerte, ezzel párhuzamosan pedig hozzájárulnak a független szerzők és kiadók forgalmuk növeléséhez a könyvkiadói piacon.

A PublishDrive alapítása óta már több mint 30.000 független szerzőnek és kiadónak segített abban, hogy növeljék digitális könyveladásukat: 2020-ban 85%-kal, 2021-ben pedig ennek duplájával nőtt a forgalom. A PublishDrive továbbra is a digitális tartalom iránti növekvő igényekre épít, bővíti az igény szerinti nyomtatás (print-on-demand, POD), a hangoskönyvek és az e-könyvek kínálatát és támogatja a szerzőket a kiadás előtti, a marketing és a terjesztési folyamatokban.

Galácz Ábel, a Lead Ventures vezérigazgatója elmondta: „Ahogy a könyvpiac globálisan fejlődik, a független könyvkiadás és a digitális megoldások új lehetőségeket kínálnak. Legújabb befektetésünkkel a PublishDrive még több tartalomkészítőt támogathat abban, hogy könyveiket egyszerűen és költséghatékonyan adják ki és értékesítsék".

A Print-on-demand (POD) olyan eljárás, amely kizárólag megrendelésre nyomtatja ki és szállítja le a könyveket. Ez egy fenntartható modell, amely már nem igényli, hogy a független kiadók több ezer példányt előre nyomtassanak ki. Emellett pedig a mai kiszámíthatatlan gazdasági helyzetben az egyre növekvő logisztikai és nyomtatási költségeket is kontroll alatt tartja.

A POD egyben egy olyan digitális eszköz, amely könyvesboltok alternatíváját kínálta például a COVID-19 járvány miatt bevezetett lezárások idején. A járvány kirobbanásával egyidejűleg az olvasók világszerte drasztikusan áttértek a digitális tartalmakra. Ezt felismerve ez idő alatt a PublishDrive digitális megoldásaival olyan további potenciális piacokon folytatta a terjeszkedését, mint például Kína. A platform jelenleg több mint 100.000 könyvet kezel, 100 országban, és több mint 400 könyvesboltot és 240.000 könyvtárat ér el, köztük olyan nagy szereplőket, mint az Amazon, a Google és az Ingram.

Jentetics Kinga, a PublishDrive vezérigazgatója elmondta: "Az év végére szeretnénk megháromszorozni a könyveladásokat. Ezt különösen a print-on-demand erősítésével tudjuk elérni. A nyomtatás még mindig a legnagyobb szegmens, a könyvipar mintegy 70%-át fedi le. Tavaly a nyomtatott könyvek eladásai 9%-kal nőttek az USA-ban. A digitalizálással a nyomtatott könyvek terjesztése széles körben elérhetővé válik, az első könyves szerzőktől kezdve, a profi kiadókon át mindenki számára".

A PublishDrive-ról

A PublishDrive egy online kiadói platform a tartalomkészítők számára, amely a legegyszerűbb kiadói eszközökkel, valamint a több mint 400 könyvesboltból és 240.000 könyvtárból álló terjesztési hálózatával támogatja a független szerzőket üzletük növekedésében. A PublishDrive Google for Startups és Google Lauchpad Accelerator Alumni, az Apple listázott partnere és a Digital Book World egyik jelöltje. A PublishDrive vezérigazgatója Jentetics Kinga, aki szerepel a Forbes Sikeres 30 alatti fiatalok listáján. A csapat székhelye az Egyesült Államokban van, és az európai fióktelepről működik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!