A NASA új digitális képregényét neked is látnod kell!

A NASA új digitális képregényét neked is látnod kell!
First Woman címmel adottt ki interkatív képregényt a NASA, melynek főszereplője egy fiatal színesbőrű nő. A képregény egyelőre online elérhető, tartozik hozzá viszont egy látványos weboldal és egy applikáció is, sőt akár hangos változatban is élvezhetjük.

A NASA már lelkesen készül a következő Holdra szállásra, ahol a tervek szerint megkezdik majd a felkészülést a Mars-utazásra. Bár az asztronauta pálya kétségkívül sokak álma, a valóságban csak kevesen merik bevállalni ezt a hivatást. A NASA most új digitális képregényével üzeni, hogy mindenki előtt ott a lehetőség, hogy űrhajós legyen és az emberiség számára fontos felfedezéseket tegyen – írja a hvg.hu.

Az ingyenesen letölthető First Woman című képregény főszereplője egy fiatal színesbőrű nő, helyszíne pedig a Föld, illetve a Mars. Az alkotás több mint 40 oldalon keresztül járja körbe az Artemisz-küldetés történetét.

A NASA a digitális világ szinte minden eszközét és lehetőségét kihasználja, hogy érdekesebbé, színesebbé tegye a történetet a közönség számára. A képregényhez tartozik például egy külön applikáció, mely mindenféle extra tartalmakat ígér az olvasónak, az AR (vagyis a kiterjesztett valóság) technológia pedig garantálj a szórakozást. Így akár saját íróasztalunkra is kivetíthetjük az Orion űrhajót. A füzet sarkaiban olyan QR-kódok is találhatók, melyeket beolvasva megnézhetünk egy videót vagy magát a Hold felszínét. A beolvasás mind a letöltött, mind pedig a böngészőben megnyitott verzióban működik. A képregény egy saját weboldalt is kapott, ahol az űrutazás technológiájáról találunk érdekes információkat, de a kötet elkészülését inspiráló női űrhajósokat is megismerhetjük. És ha ez mind nem lenne elég, a történetet akár hangoskönyv formában is élvezhetjük:

A szövegek egyelőre kizárólag angol nyelven érhetők el, az applikáció utasításai azonban nyelvtudás nélkül is egyértelműek. Az alkalmazás Androidra és iOS-re is letölthető.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!