A Google Buzz végleg bezár

A Google Buzz végleg bezár
A 2011-ben, egy éves működés után félig meddig bezárt szolgáltatást most teljesen bezárja a Google. Senki sem szomorkodik a félresikerült termék után.

2010-ben indult az itthon Zümmként elnevezett szolgáltatás. Ami valami kommunikációs szolgáltatás és mikroblog közötti valami volt. Alig emlékszünk rá, pedig volt néhány komolyabb botrány a működése körül. A Twitter szinte minden tekintetben jobbnak bizonyult a Google félre sikerült szolgáltáltásánál, s a felhasználók többsége sem vált Zümm, azaz Buzz rajongóvá.

Mostanra egybként egy nagy halom Google szolgáltatás vált múltidővé. A Google Wavem a Google Reader, az iGoogle... és sorolhatnánk. A legutóbbi és talán a legfájóbb a Google Reader megszűnése, ami júliustól nem lesz elérhető. A szolgáltatás kitartó felhasználói még petíciót is indítottak a megmentésére. Kevés sikerrel.

A Buzz után viszont senki sem szomorkodik, a sorsa a feledés, illetve marad egy Wikipédia bejegyzés, amely végén senki sem fogja érteni, hogy miért is nem lett sikeres ez a termék. 

A Wikipédia szerint "A Buzz létrehozása egyes iparági elemzők szerint a Google próbálkozása volt a konkurens Facebook, illetve a mikroblog-szolgáltató Twitter elleni alternatíva állítására, utólagos elemzések alapján pedig a személyes profiltól az ismeretségi hálózatokig tartó fejlődés köztes eredménye, a Google+ előtti utolsó lépcsőfoka." 

Most van szép, egyre Facebookosodó Google+-unk helyette, amit szintén nem használnak valami sokan. Vajon ezt mikor zárja be a közösségi médiában mindig sikertelen vállalat.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!