5 kreatív Instagram felhasználó, akiket érdemes követni

5 kreatív Instagram felhasználó, akiket érdemes követni
Vannak olyan Instagram felhasználók, akik nem csak a hétköznapokat örökítik meg, azaz nem csupán ételekről, kávéról és kutyákról készült fotókat tesznek közzé a platformon. Szórakoztató és jelentőségteljes módon használják a szolgáltatást, hogy megmutassák, mi történik velük a való életben, és hogy elkötelezett rajongókat szerezzenek maguknak.

146168661-645x250

A The Next Web 10 inspiráló Instagram felhasználót írt fel a listájára, akiket érdemes követni és figyelemmel kísérni. Közülük most 5-öt mutatunk be Nektek.

1. Andrew Knapp

Andrew Knapp Észak-Ontarióban, Kanadában él dizájnerként és fotósként. Nem engedi, hogy határt szabjanak neki az Instagram kisméretű képei, helyette felfedezett egy új, addiktív módszert az emberek elköteleződésének kiváltására: ez a #findMomo (találd meg Momót). Andrew fotóin legtöbbször Momo nevű kutyája látható különböző beállításokban, de előre nem könnyen észrevehető módon. Egy idő után az Instagram felhasználók már személyes küldetésüknek érzik, hogy megtalálják a képeken a kutyust.

IMG_7180

2. Red Hongyi

A malajziai művész, Hong Yi, becenevén „Red”, imádja a festéket, de nem az ecsetén. Instagram profilján mini projekteket futtat. A legutóbbi egy 20 napos kihívás, melynek címe „Make-up meet Chinese art”, azaz „A smink találkozik a kínai művészettel”. Ennek keretében sminket használ képek festésére, majd a művekről készült fotókat Instagramra posztolja.

IMG_7179

3. Adam Elkins

Az Ohióban élő autodidakta módon fényképésszé vált Adam Elkins imádja a pocsolyákat. Először #portraitsinpuddles (portrék pocsolyákban) címmel indított hashtag sorozatot, amelyről az Instagram is beszámolt egy blog bejegyzésben, most pedig a #puddle_warfare (pocsolya_hadviselés) címűn dolgozik. A vízfelszínen tükröződő emberek és látnivalók köszönnek vissza a fotóin, s a gyönyörű kettős képek igazi mélységét mutatják meg a mindennapos posztolásnak.

IMG_7186

4. Murad Osmann

Az orosz fotós, Murad Osmann legtöbb fotóját a barátnőjéről készíti, akit kézen fogva vezet különböző helyszíneken szerte a világon – utazásról szóló fotók, egy szokatlan csavarral. A képek ráadásul lélegzetelállítóak, hiszen a kalandjaik nagyszerű helyszíneken játszódnak.

IMG_7182

5. Ryan McGinness

Ryan McGinness amerikai művészt már Andy Warholhoz is hasonlították és arról ismerik, hogy a művészvilág figyelmét a selyem képernyőre vonzza, Warhol kedvenc médiumára. Instagram profilján pedig úgynevezett „grammokat” ábrázol – különböző tipográfiai megoldásokat fekete körökben. Az ArtNews szerint a kifejezések vagy ötletek saját vázlatkönyveiből származnak, amiket aztán párosít a hozzájuk illő betűtípussal.

IMG_7183

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!