12 Facebook játék az email listád növelésére

12 Facebook játék az email listád növelésére
Eláruljuk, hogyan bővítheted a hírlevél feliratkozói bázisodat Facebook játékokkal.

A Marketing Sherpa oldalán publikált kutatás szerint 7-ből 4 módszer az email listád növelésére a kezdeményezéssel vagy ösztönzéssel áll kapcsolatban. Például, ha e-könyvet ajánlasz fel a feliratkozásért cserébe. Ezek az apró „megvesztegetések” ölthetnek kuponformát is vagy lehetőséget biztosíthatnak egy nyereményjátékban, versenyben való részvételre, esetleg garantált ajándékkal is szolgálhatnak – írja a Jeff Bullas blog.

INFOGRAPHIC-12-Fantastic-Facebook-Contest-Ideas-To-Grow-Your-Email-List-

Néhány meggondolandó statisztika

Az alábbi infografika legfontosabb adatait emeljük most ki, amelyek perspektívát adnak a Facebook versenyek futtatásához, valamint felhívják a figyelmet a leglényegesebb elemekre, amelyekre ügyelned kell ilyenkor.

Virális terjedés

Ez a legutóbbi adat a virális terjedésre utal…és ezért hatékonyak a nagyobb játékok – versenyek és felajánlások. Beépített ösztönzővel működnek.

Például, tegyük fel, hogy egy fotóversenyt indítasz; három díjat oszthatsz ki a legnépszerűbb pályázók számára. Ők be akarnak majd jutni a top 10-be, ezért a barátaikat kérik meg, hogy szavazzanak a képükre. Ezért tökéletesek a versenyek, ha a rajongók ismerőseit is el akarod érni.

Ha döntetlen alakul ki, akkor bónusz pontokat kaphatnak, ha további embereket hívnak meg a játékba. (Ilyen ösztönzés nélkül nem lenne sok értelme megosztani a versenyt, hiszen a feliratkozó saját nyerési esélyét csökkentené.) Minél több pontot gyűjt, annál nagyobb esélye lesz győzni.

Az Antavo gyűjtött össze ezen az infografikán néhány Facebook versenyötletet, amelyekkel az email listádat is növelheted. Minden hónapra jut egy!

Lássuk a témákat [egyik-másik tipikusan amerikai, de egy kis kreativitással „magyarítható”]:

 1. Január: kuponok, kedvezmények, leárazások
 2. Február: Valentin nap
 3. Március: tavaszi szünet
 4. Április: Húsvét és tojásvadászat
 5. Május: Anyák napja
 6. Június: Apák napja
 7. Július: A függetlenség napja (az USA-ban)
 8. Augsztus: Nyaralás és vakáció
 9. Szeptember: Vissza a suliba!
 10. Október: Halloween
 11. November: Hálaadás (megint csak egy amerikai ünnep)
 12. December: Ünnepek – Karácsony és Újév

12monthsofcontest-infographics-eng

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Forgács Mariann

2010 óta csapatával az egyik első hazai social media ügynökségként segít eligazodni a közösségi kommunikáció folyamatosan változó világában. Az elmúlt évek szakmai tapasztalatának és a változatos …